Cultuur & Media
VPRO

Cultuurtips van Alex Ploeg: 'Vriendin heeft zes keer gehuild bij deze film'

foto: Diederick Bulstra
  1. Nieuwschevron right
  2. Cultuurtips van Alex Ploeg: 'Vriendin heeft zes keer gehuild bij deze film'

Van een podcast over het verborgen dierenleven in Amsterdam, tot de nieuwste voorstelling van Yentl en de Boer. Deze week deelde Alex Ploeg bij Een Uur Cultuur zijn lijst aan culturele tips. De meest opmerkelijke tip op die lijst? Dat is misschien wel de film Paddington 2, een film die "gewoon perfect is" en zijn vriendin zesmaal aan het huilen heeft gekregen.

Vos en Lommer

Een van de tips is de podcast Vos en Lommer waarin de twee presentatoren iedere aflevering een of twee dieren bespreken die in de omgeving van Amsterdam wonen. "Het is heel grappig omdat je te horen krijgt dat er, los van de schoothondjes en de cavia’s, dus veel meer dieren in om de stad leven dan je zou denken", vertelt Alex over de podcast. "Ik heb de podcast tijdens corona leren kennen. Het is een heel ontspannen, bijna zoals slow-tv."

Video niet beschikbaar

Yentl en de Boer

Wanneer het over de kleinkunst gaat bekent de cabaretier er zelf stiekem een haat-liefde verhouding mee te hebben. "Het kan snel oubollig voelen, of lijken op comfort food." Maar één duo breekt wat hem betreft volledig met die vooroordelen. "Wat zij doen is enerzijds romantisch of mooi, maar het heeft anderzijds ook iets heel eigens. En nu gieten ze het zelfs in een nieuw jasje met elektronisch geluid, daar was ik best onder de indruk van."

Video niet beschikbaar

Paddington 2

Niet een actiefilm, of thriller, maar een animatiefilm met de bekende Engelse beer Paddington. Dat is dé film die Alex Ploeg iedereen aanraadt om te kijken. "Je zou denken, kinderfilm? Maar ga het kijken, het is een perfecte film. We gingen het kijken en mijn vriendin heeft volgens mij zes keer gehuild, en die huilt nooit", aldus Alex. Paddington 2 dus, met onder andere Hugh Grant en Ben Whishaw, te streamen op Netflix.

Video niet beschikbaar

Meer actuele cultuurtips?

Die vind je in de podcast shownotes van Een Uur Cultuur. Daar vind je ook de andere uren cultuur, met nóg meer cultuurtips; van podcasts, films en series, tot boeken, tentoonstellingen, en toneelstukken.

Vind Een Uur Cultuur op NPO Luister, of in je favoriete podcastapp.

Luister het hele gesprek met Alex Ploeg: - Een Uur Cultuur

Ster advertentie
Ster advertentie