Cultuur & Media
KRO-NCRV

'Pauw heeft het laten liggen in debat Rutte en Baudet'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Pauw heeft het laten liggen in debat Rutte en Baudet'

Klaske Tameling vindt dat Jeroen Pauw te weinig de regie nam in debat tussen Baudet en Rutte. "Deze heren konden alles roepen." Dat zei de journalist en onderzoeker van BNNVARA in Spraakmakers. "Ik vond het dat we het daar hebben laten liggen."

Volgens Tameling hadden beide politici aan de vooravond van de Europese verkiezingen een weinig inhoudelijke boodschap. Het programma presenteerde het debat als een 'strijd' in een 'arena' en als een 'spannend debat.' Zelf had Tameling een andere opvatting over die 'spanning'. Zij miste vooral de feitelijke duiding van presentator Jeroen Pauw. "Ik weet dat hij dit kan. Hij heeft niet voor niets vorige week de Nipkowschijf gekregen. Maar hij dééd het niet."

Verfrissend

WNL-directeur Bert Huisjes vond het één op één debat juist verfrissend. "Wanneer in Nederland zien we zoiets spannends?" Hij neemt het op voor Pauw: "Het is niet aan Pauw om Baudet of Rutte te corrigeren. In deze vorm moeten ze elkaar corrigeren." Huisjes, die zelf graag organisator was geweest van 'het debat op rechts' vond het verfrissend om niet met het 'normenkader' van de presentator geconfronteerd te worden.

Doorgeefluik

Tameling vindt deze debatvorm ongeschikt de dag voor de verkiezingen. "NPO-programma’s zijn geen doorgeefluik. We hebben hier zitten kijken naar twee reclamespotjes in de zendtijd voor politieke partijen."Ster advertentie
Ster advertentie