Cultuur & Media
AVROTROS

Oud-NOS-directeur Gerard Dielessen: 'Als je de lat lager legt, ga je niet hoger springen'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-NOS-directeur Gerard Dielessen: 'Als je de lat lager legt, ga je niet hoger springen'

"De stikstofcrisis is helemaal verpolitiekt. Als je kijkt hoe het kabinet ermee omgaat: er komt niks tot stand. Daar mag wel wat meer ambitie in, ook voor onze kinderen en kleinkinderen", vertelt Gerard Dielessen, oud-directeur NOS en NOC*NSF en schrijver van het boek 'Als je de lat lager legt, ga je niet hoger springen' in MISCHA!.

#272 - Gerard Dielessen - MISCHA!

In zijn boek bespreekt hij vijftien leiderschapslessen die hij heeft opgedaan in zijn werk in de media- en topsportwereld. Dielessen werkte voor zijn baan bij NOC*NSF als leidinggevende bij NOS Sport en later werd hij directeur bij NOS.

Horkerig gedrag en ambities hoeven niet samen te gaan

Over de titel van zijn boek zegt Dielessen: "Ik dacht, kan dit wel, gezien de hele discussie rond onveilige werksituaties en bij NOS Sport? Maar het hoeft niet zo te zijn dat als je meer ambities in je werk probeert te hebben, dat dat samen moet gaan met horkerig gedrag."

Dielessen wilde dat hij zelf de problemen op de werkvloer had opgemerkt. "Je moet dat als leidinggevende ook zien, je antennes in de organisatie hebben. Neem ik iedereen wel serieus genoeg? Ik wou dat ik toen signalen had opgevangen, en mijn antenne zo had afgesteld zoals ik dat later wel deed."

Dielessen ging daarna aan de slag bij NOC*NSF. "Toen kwamen Engelse voetballers naar buiten met verhalen dat ze als kleine jongens waren misbruikt door hun trainers. Ik dacht eerst: we hebben het goed geregeld want we hebben het meldpunt. Maar klopte dat wel? Ik ben naar de minister gegaan met de vraag of er een onafhankelijk onderzoek kon komen."

#272 - Gerard Dielessen - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie