Cultuur & Media

Ernst Kuipers is de tweede genomineerde voor Taalstaatmeester 2021

KRO-NCRV
foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ernst Kuipers is de tweede genomineerde voor Taalstaatmeester 2021

Ernst Kuipers is de tweede genomineerde voor Taalstaatmeester 2021. Dat maakte taalwetenschapper René Appel bekend bij De Taalstaat. De voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg wordt door geroemd om zijn "heldere taalgebruik".

Kuipers, gekscherend ook wel 'de beddenbaas' van Nederland genoemd, is de tweede die kans maakt op de titel die elk jaar wordt uitgereikt aan een spreker die zich heeft onderscheiden door zijn of haar taalgebruik.

Roxane van Iperen

Vorige week werd al bekend dat schrijfster Roxane van Iperen een van de drie genomineerden is. Ze schreef 't Hooge Nest en kreeg lof na haar 4 mei-lezing in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. "Het mag gisten tot het pijn doet", sprak ze daar uit. René Appel: "Ze is geloofwaardig, spreekt met kennis van zaken, kalm en rafelt niet af."

Winnaar bekend op Eerste Kerstdag

Zaterdag 18 wordt de derde en laatste genomineerde bekend gemaakt in De Taalstaat. Op Eerste Kerstdag mag de winnaar de penning Taalstaatmeester 2021 in ontvangst nemen. Vorig jaar ging de prijs naar minister-president Mark Rutte. Freek de Jonge en Lilian Marijnissen gingen hem voor.

De Taalstaat (KRO-NCRV)

Frits Spits presenteert iedere zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur De Taalstaat op NPO Radio 1. Een vrolijk en informatief programma over, je verwacht het niet, de Nederlandse taal. Frits Spits interviewt bekende schrijvers, dichters en muzikanten, ingewikkelde taalkwesties worden beantwoord en 'vergeten' woorden worden verzameld. Volg De Taalstaat op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie