Cultuur & Media
EONOS

Musicalster Nurlaila Karim: 'Tina Turner is mijn laatste musical'

foto: Langs de Lijn En Omstreken
  1. Nieuwschevron right
  2. Musicalster Nurlaila Karim: 'Tina Turner is mijn laatste musical'

Meerdere keren per week treedt musicalster Nurlaila Karim nu nog op als Tina in de Tina Turner Musical. Na een lange carrière met meerdere hoofdrollen in musicals is dit nu haar laatste grote rol, zegt ze in Langs de Lijn En Omstreken. "Het is tijd voor een volgende generatie."

Kijk hier het hele gesprek terug

Drie tot vier keer per week staat de musicalactrice Nurlaila Karim nu nog op het toneel te schitteren als Tina in de Tina Turner Musical. Die rol hakt erin. "Ik merk het aan mijn lijf en mijn knieën. Je staat op een schuin toneel met hoge hakken. Het is zo'n heftige show. Mijn lijf is gewoon op, het is klaar."

Na grote rollen die de zangeres en actrice speelde in musicals als Miss Saigon, Rent The Wiz, On Your Feet en The Bodyguard, is Tina nu dus haar laatste musical. Maar stoppen met zingen doet ze niet. "Ik ga nog wel muziek maken, en met bandjes spelen."

Zoon wordt ook acteur

Waar haar acteercarrière dus op het einde loopt, is die van haar 20-jarige zoon Jay nog maar net begonnen. Hij maakt zijn acteerdebuut in de jeugdfilm Leeuwin. Dat hij die kant op ging, stond niet in de sterren geschreven. "3 jaar geleden was ik klaar met de middelbare school en toen dacht ik: waar ben ik nou goed in? En ik wilde tandarts worden of advocaat. Maar toen zag ik dat ik een negen stond voor drama." Toen wist hij: "Hier ben ik toch wel het beste in."

Voor de film Leeuwin werkte Jay samen met regisseur Raymond Grimbergen. Hij had mooie woorden voor het nog jonge talent en richtte die aan Jay. "Toen je een paar maanden geleden binnenkwam bij het castingbureau en ik vroeg naar je ervaring, zei je dat je dat niet zoveel had. Maar je had wel jaren goed naar je ouders gekeken. Wel was je direct het type dat ik voor me zag voor de rol. De auditie ging niet helemaal foutloos. Je uitstraling en vermogen om mijn aanwijzingen op te volgen, maakten alles goed. Ik zit inmiddels diep in de montage, en you nailed it."

Kan Jay nog wat leren van zijn moeder?

Met een moeder als actrice is het natuurlijk makkelijk om te vragen om tips. Maar maakt Jay daar gebruik van? "Mijn kinderen zijn wel eigenwijs. Heel veel tips nemen ze niet aan", zegt Nurlaila lachend. "Wat ik hem heb meegegeven, is om als acteur in het moment te staan. Dat heeft hij van ons meegekregen. Je moet spelen, niet teveel in je kop zitten."

Of dat is gelukt, zien we in het voorjaar van 2023. Dan gaat de film Leeuwin in premiere. Nurlaila Karim blijft de komende tijd nog de rol van Tina spelen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie