Cultuur & Media
MAX

Frank Sanders over Jos Brink: 'Televisie is hem overkomen'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Frank Sanders over Jos Brink: 'Televisie is hem overkomen'

Zeg je Frank Sanders, dan zeg je Jos Brink. Zijn levenspartner Jos Brink overleed al in 2007, maar nu verschijnt er een biografie over het leven van Brink. Hoewel Jos Brink voornamelijk publiek trok met de grote televisieshows, lag zijn hart toch meer bij het theater. "Televisie is hem overkomen."

Dat zei zijn weduwnaar Frank Sanders zondag bij De Perstribune van MAX. "Zijn hart lag bij het theater, en radio vond hij ook te gek om te doen vanwege hoorspelen." Samen maakten Brink en Sanders furore met de productie van verschillende musicals en theatervoorstellingen.

Ze deden alles samen, maar het was vooral Jos Brink die het uithangbord van het bedrijf werd. "Er kwam een moment dat Jos het iconische beeld was van het bedrijf", zegt Sanders daarover. Het maakte voor hem dat hij ook zijn eigen vleugels uit wilde slaan. Dat lukte uiteindelijk onder meer in de oprichting van zijn eigen theaterschool. Wel heeft Sanders altijd de waardering gevoeld voor het werk dat hij samen met Jos Brink deed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rob Kemps

Hoewel Frank Sanders al meer dan een decennium moet leven zonder Jos Brink denkt hij nog veel aan hem. "Hij komt elke dag wel één of twee keer voorbij, dan word je bijvoorbeeld aan hem herinnert door iemand. Dat is leuk." Zaterdagavond had hij ook zo’n moment toen hij tv zat te kijken. "Ik zat naar The Wheel te kijken met Rob Kemps en toen moest ik veel aan Jos denken. Brutaliteit, vrolijkheid, kracht, het enthousiasme. Iets maken van niets."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Frank Sanders denkt nog altijd met veel plezier terug aan Jos Brink. "Ik voelde bij hem vertrouwen en hij was ook zorgzaam. Hij heeft er ook voor gezorgd dat ik me heb ontwikkeld op mijn manier."

De Perstribune: Frank Sanders

Ster advertentie
Ster advertentie