Cultuur & Media
KRO-NCRV

Roos Abelman nieuwe vaste presentator KRO-NCRV’s Spraakmakers

foto: NPO Radio 1/Tijn van der Muuren
  1. Nieuwschevron right
  2. Roos Abelman nieuwe vaste presentator KRO-NCRV’s Spraakmakers

Roos Abelman wordt vanaf januari de nieuwe vaste anchor van het NPO Radio 1-programma Spraakmakers van KRO-NCRV. Daarmee volgt ze Ghislaine Plag op, die per 1 januari a.s. stopt als vaste presentator. Carl-Johan de Zwart blijft elke vrijdag te horen als presentator.

"Spraakmakers is een fantastisch programma om te maken", licht Abelman toe. "Alles zit erin: het gesprek van de dag, boeiende gasten, snelheid en tegelijkertijd ook de duiding en de diepgang waaraan onze luisteraars behoefte hebben. Ik heb heel veel zin om dit programma dagelijks te presenteren, ik kan niet wachten tot het januari is."

'Blij en trots'

Mediadirecteur Sandra Hilster: "We zijn heel blij en trots dat Roos Spraakmakers op NPO Radio 1 gaat presenteren. Spraakmakers weet dagelijks het nieuws te duiden, heeft de hoofdrolspelers van het nieuws aan tafel en heeft oog voor de menselijke verhalen achter de actualiteit. Roos is scherp in het gesprek, heeft een groot hart voor de journalistiek en weet onderwerpen in perspectief te zetten."

Praat mee met Stand.nl in de Spraakmakers Community

Niet alleen luisteren, maar ook meepraten? In de Spraakmakers Community kun je reageren op de stelling en als je wil sturen we je als eerste een nieuwsbrief met de stelling. Tot 10.00 kun je ook bellen met het gratis telefoonnummer 0800-1101 Aanmelden kan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie