Cultuur & Media
KRO-NCRV

Dré vs Privé: 'Er zijn twee schuldigen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dré vs Privé: 'Er zijn twee schuldigen'

Het zoontje van André Hazes junior prijkt op de voorpagina van de Privé. 'Kleine jongen, hoe leg je hem dit uit?' Hazes stapt hierom naar de rechter. Oud-Kinderombudsman Marc Dullaert noemt de cover van Privé 'smakeloos', maar denkt dat de rechter ook zal kijken naar de context en de voorgeschiedenis. "Er zijn twee schuldigen, de ouders en het blad."

Belang van het kind

Op de cover van het roddelblad staat ook een foto van moeder Monique én van haar rivale Bridget Maasland. Privé had zijn kind niet zo mogen afbeelden, vindt Hazes. Dullaert: "In het kinderrechtenverdrag zijn de ouders in eerste instantie verantwoordelijk voor het belang van het kind. Je kunt je afvragen of het kind eerder adequaat is afgeschermd voor de media door de ouders."

De rechter zal volgens de voormalige Kinderombudsman naar verwachting ook kijken in welke mate het jongetje eerder blootgesteld is door de ouders zelf. "Je moet naar de context kijken. In het algemeen kun je zeggen dat het niet in het belang van het kind is om zo vaak in de media te zijn. Daar heeft het kind ook geen controle over of toestemming voor gegeven."

'We zijn doodgegooid met dat kind'

Zelf is Hazes erg actief in het zoeken van media-aandacht met zijn zoontje door hem op Instagram te zetten, in reclames te laten meespelen en hem in beeld te brengen tijdens een reality-serie over het gezin.

Portret van Bridget Maasland die ook op de Privé cover staat als nieuwe vriendin

Journalist Haroon Ali vindt niet dat het kind een speelbal moet worden in deze roddelruzie, maar denkt dat de zaak van Hazes juridisch minder sterk is door zijn eigen gedrag. "We zijn doodgegooid met dit kind."

De hoofdredacteur van Privé, Evert Santegoeds, geeft aan de kleine Hazes nooit zo op de voorpagina te hebben gezet, als de ouders het kind zelf niet zo actief in de media zouden hebben geduwd.

Ster advertentie
Ster advertentie