Cultuur & Media

Wat maakt Dutch design tot Dutch Design en waarom is het wereldberoemd?

NTRVPRO
foto: Max Kneefelfoto: Max Kneefel
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat maakt Dutch design tot Dutch Design en waarom is het wereldberoemd?

Dutch Design: wereldberoemd en bewonderd. Maar wat is er zo Dutch aan dat design, behalve dat het van Nederlandse bodem is? Hebben Dutch designers iets wat hun werk bindt? In een drieluik van Radio Doc gaan Jonathan Maas en Remy van den Brand op bezoek bij drie gelauwerde Nederlandse ontwerpers. Zij vertellen over de karakteristieken van hun werk, hun hoop, vrees, successen – en Nederlandse inborst.


Zijn 'Domoor beker' is een miljoen keren verkocht en zijn werk zit in de vaste collecties van bijna 50 wereldmusea. Richard Hutten (1967) is een van Nederlands grootste vertegenwoordigers van Dutch Design. Als onderdeel van 'Droog Design' zette hij het Nederlands ontwerp begin jaren negentig op de kaart - de tijd van rauwe grunge muziek en Dr. Martens.

Jonathan Maas bezocht met Richard het kraakpand waar hij zijn eerste werken in elkaar timmerde. De collectie waarmee hij een superstar ontwerper zou worden.

Domoor beker, ontworpen door Richard Hutten

De volgende delen van deze serie hoor je op zondag 20 oktober en de week daarop, op 27 oktober. Ontwerpers Christien Meindertsma en Jalila Essaïdi staan dan centraal.

De Dutch Design Week vindt plaats van 19 tot en met 27 oktober in de hele stad Eindhoven.

Ster advertentie
Ster advertentie