Naar homepage
Cultuur & Media

Paul Haenen brengt theater in de huiskamer

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Haenen brengt theater in de huiskamer

Afgelopen vrijdag zond Paul Haenen zijn eerste online theatershow uit. Zaterdagochtend vertelde hij daarover in Nieuwsweekend.

Paul Haenen speelde Margreet Dolman Brengt Warmte En Dominee Gremdaat Wijst De Weg vanuit het Betty Asfalt Complex en als je een kaartje had gekocht was de show te volgen via een livestream. Haenen trok ruim achthonderd kijkers voor deze in meerdere opzichten bijzondere première.

Het programma duurde van half 9 tot ongeveer kwart voor 11 en de toeschouwers konden live reageren via de chat, zo was er nog wel interactie mogelijk tussen de theatermaker en zijn publiek. Haenen: "Je zit wel in een lege zaal, dat is wennen. Maar om in de woorden van Ivo Niehe te spreken was het 'Een eclatant succes'."

Haenen staat al tientallen jaren bekend om zijn typetjes, waaronder Margreet Dolman en Dominee Gremdaat, die inmiddels beiden een begrip zijn geworden. Op de vraag of 'hij niet eens iets anders moest proberen' gaf hij presentator Peter de Bie een veeg uit de pan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Nieuwsweekend op NPO Radio 1

Iedere zaterdagochtend tussen 08:30 en 11:00 uur presenteren Mieke van der Weij en Peter de Bie het programma Nieuwsweekend voor Omroep MAX.

Ster advertentie
Ster advertentie