Cultuur & Media

Vanavond zes uur lang kunst en cultuur op NPO Radio 1

foto: Zes uur cultuur op NPO Radio 1foto: Zes uur cultuur op NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Vanavond zes uur lang kunst en cultuur op NPO Radio 1

[NTR] Vanavond staat NPO Radio 1 volledig in het teken van kunst en cultuur. In Zes Uur Cultuur spreken presentatoren Jellie Brouwer (NTR) en Pieter van der Wielen (VPRO) vanaf 19.00 uur de hele avond met een diverse groep makers uit de wereld van muziek, literatuur, theater, musical en cabaret.

Zes Uur Cultuur vanaf 19:00 uur op NPO Radio 1

Video niet beschikbaar

Van 19:00 - 01:00 uur: Zes Uur Cultuur

Naar aanleiding van het actieplan van de NPO voor steun aan de cultuursector, staat NPO Radio 1 een avond lang in het teken van cultuur, live vanuit TivoliVredenburg in Utrecht.

Het plan van de NPO is het resultaat van de actie van componist Stephen Emmer. Hij lanceerde eind oktober een plan om de cultuursector in Nederland te helpen en riep onder andere de NPO op om de kunstensector een tijdelijk noodhulpplatform te bieden.

Vanaf 19.00 uur spreken presentatoren Jellie Brouwer en Pieter van der Wielen met een divers gezelschap makers uit de wereld van de kunst.

Om 20:00 uur is Minister Ingrid van Engelshoven (OC&W) te gast om de reactie vanuit de politiek op het afgelopen jaar te bespreken.

Rapper Fresku

Optredens

Te gast zijn onder andere rapper Fresku, cabaretier Stefano Keizers, actrice Thekla Reuten, dichter Marjolijn van Heemstra, zangeres Ellen ten Damme, muzikant Colin Benders, musicalactrice Nyassa Alberta, schrijver Oek de Jong, dichter Tsead Bruinja, actrice Manoushka Zeegelaar Breeveld, filmregisseur Sam de Jong, kunstenaar Jan Hoek, muzikant Broeder Dieleman en spoken-word artiest Rachel Rumai Diaz. En er is livemuziek van Spinvis en S10.

In deze zes uur is van alles te horen: muziek, theater, spoken word, poëzie en literatuur. Daarnaast is er ruimte voor verhalen uit land die niet vanuit TivoliVredenburg verteld kunnen worden: op bezoek bij violist André Rieu op zijn kasteel in Maastricht en een gesprek met schrijver Heleen van Royen thuis op de bank.

Luister de speciaal voor Zes Uur Cultuur gemaakte tune van componist Stephen Emmer met trompet van Eric Vloeimans:

De gehele uitzending is ook live te volgen op NPO 2 Extra, tevens online te vinden via NPOStart.

Zangeres Ellen ten Damme

Tussen 23.00 en 00.00 uur staat Met het Oog op Morgen ook zoveel mogelijk in het teken van cultuur.

Zes Uur Cultuur

Maandag 21 december tussen 19:00 en 01:00 uur staat NPO Radio 1 in het teken van Kunst en Cultuur met Zes Uur Cultuur. Luister mee en reageer via de NPO radio 1 app, zesuurcultuur@radio1.nl en op Twitter via #zesuurcultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie