Cultuur & Media
NOS

Singer-songwriter Rufus Wainwright toert samen met Amsterdam Sinfonietta door Nederland

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Singer-songwriter Rufus Wainwright toert samen met Amsterdam Sinfonietta door Nederland

Een volle studio afgelopen vrijdag in NOS Met het Oog op Morgen: de Amerikaans-Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright was te gast samen met Amsterdam Sinfonietta. Van 6 tot en met 23 januari toeren zij samen langs de Nederlandse theaters met een speciale tournee.

Het wordt de tweede tournee Wainwright samen speelt met Amsterdam Sinfonietta. Na het succes van de eerste in 2017 keren ze nu terug met de tour 'Devils and Angels'.

Michiel Weitner, van het Amsterdam Sinfonietta vertelt in de uitzending wat het spelen met Wainwright zo bijzonder maakt: "Hij is zo emotioneel in het muziek maken, en dat is geweldig. Dat komt ook zo over op het publiek."

Die ruimte voor emotie is ook een van de redenen waarom ze graag met Wainwright samenwerken, vertelt hij. "Dat is voor ons als klassieke musici natuurlijk ook geweldig fijn om mee te maken. Dat gebeurt niet zo snel bij klassieke concerten, maar in het publiek bij Rufus laat iedereen zijn tranen de vrije loop. Rufus heeft een emotionele voordracht en legt daar heel veel in."

In de uitzending speelde Wainwright ook het nummer 'Gay Messiah':

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie