Cultuur & Media
NOS

Brusseprijs 2022 gewonnen door antropologe en auteur Roline Redmond

foto: Chris van Houtsfoto: Chris van Houts
  1. Nieuwschevron right
  2. Brusseprijs 2022 gewonnen door antropologe en auteur Roline Redmond

De Brusseprijs 2022 is gewonnen door Roline Redmond met het boek 'De Doorsons: Op zoek naar een Afro-Amerikaanse slavenfamilie in het Caribisch gebied'. De prijs voor het beste journalistieke boek van het afgelopen jaar. De prijs is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

Brusseprijs 2022 gaat naar antropologe en auteur Roline Redmond

"Het winnende boek zal over tien jaar nog steeds betekenis hebben", zei juryvoorzitter Joost Oranje in NOS Met het Oog op Morgen. "Het biedt inzicht in een van de meest besproken thema’s van deze tijd. De journalistieke middelen, die beschreven staan in de criteria, zijn allemaal aanwezig. Dit boek gaat niet alleen over archieven en feiten, maar vooral ook over mensen."

Prijs

Redmond was enorm verrast door de prijs. "Het is wel een prachtig boek, maar je moet ook kijken naar wat interessant is voor de politiek. Bijvoorbeeld economie, gas. Ik had verwacht dat het 'Gronings Gas' zou worden. Ik had vooral gehoopt dat het 'Sanda Dia' zou worden, maar het is mijn boek geworden."

OOG roline Redmond

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie