Cultuur & Media
VPRO

Roxeanne Hazes over vader André: 'Ik word gelukkig niet meer met hem vergeleken'

foto: Daniel Ashes
  1. Nieuwschevron right
  2. Roxeanne Hazes over vader André: 'Ik word gelukkig niet meer met hem vergeleken'

Dat zangeres Roxeanne Hazes in het begin veel vergeleken werd met haar vader André Hazes, vond ze lange tijd niet gek. "Zeker toen ik zijn muziek zong." Maar twee albums en twee tours verder is dat niet meer het geval, en daar is Roxeanne blij mee, vertelt ze in gesprek met Femke van der Laan in Nooit Meer Slapen.

Luister de hele aflevering met Roxeanne Hazes: - Nooit meer slapen

Dezelfde snik

"Het is eigenlijk appels met peren vergelijken", vertelt Roxeanne over de vergelijkingen met haar vader. "Vergeet niet dat ik echt een stukje jonger ben. En ook vrouw, voor het geval je het nog niet door had. Wel hoor ik vaak van mensen: 'zij heeft echt dezelfde snik'. Ik heb mezelf lang afgevraagd: wat is dan die snik?" Roxeanne knikte altijd vriendelijk mee met die opmerking, maar biecht in Nooit Meer Slapen op dat ze nog steeds niet weet wat een snik überhaupt is.

Erg heeft ze de vergelijkingen nooit echt gevonden. Zelfs die opmerking van die snik. "Ik laat het me dus graag vertellen, dat ik dezelfde snik heb. Wij vinden elkaar in heel veel dingen en ik was ook wel echt een vaderskind."

De tijd gaat mooie dingen doen

Hoewel ze jarenlang de vergelijkingen met haar vader bewust opzocht, was haar eerste album Ik was toch je meisje uit 2017 het moment dat ze haar eigen weg insloeg. "Ik heb daarvoor tien jaar lang mijn vaders muziek gezongen."

En nu is haar tweede album De tijd gaat mooie dingen doen uitgekomen, een album dat nog meer over haarzelf gaat. "Ik ben een vrij optimistisch en hoopvol persoon geworden. Het hele album gaat erover dat ik gewoon elke dag dichter bij de beste versie van mezelf wil komen staan."

Luister Nooit Meer Slapen op ieder moment van de dag

Nooit Meer Slapen is hét nachtelijke cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1 waarin elke werkdag een uur lang - van middernacht tot 01.00 uur - een inspirerende gast uit de kunst, cultuur of actualiteit wordt geïnterviewd over werk én leven.

Volg Nooit Meer Slapen op Instagram, en luister alle gesprekken, ook overdag, in NPO Luister of uw favoriete podcastapp.

Ster advertentie
Ster advertentie