Cultuur & Media
KRO-NCRV

Kroket-gate Hazes v.s. Coldeweijer: 'Moet je wrijven in een vlek?'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kroket-gate Hazes v.s. Coldeweijer: 'Moet je wrijven in een vlek?'

Mag je iemand een 'gecremeerde kroket' noemen? De rechter in de zaak tussen Yvonne Coldeweijer en Rachel Hazes zegt van niet. Volgens Omroep Brabant-hoofdredacteur Renzo Veenstra wrijf je door het aanspannen van zo’n zaak, en de media aandacht die er op volgt, alleen maar meer in die vlek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Coldeweijer moest de video waarin ze de uitspraak deed verwijderen van de rechter. Volgens de rechtbank heeft Coldeweijer namelijk geen algemeen belang gediend, dus mocht ze dit niet zeggen. "Zo wordt het wel interessant", aldus Omroep Brabant-hoofdredacteur Renzo Veenstra bij Spraakmakers. "Mag je iemand dan ook geen slappe vaatdoek meer noemen? Dat tornt wel aan de vrijheid van meningsuiting."

Wrijven in een vlek

Door de rechtszaak is de uitspraak van Coldeweijer een enorm bekende geworden, die in bijna ieder nieuwsprogramma, en vast ook bij de koffieautomaat, wel over de tong gaat. "Moet je wel wrijven in een vlek?", vraagt Nederlands ambassadeur in Oekraïne, Jennes de Mol, zich af. "Ik zie het in mijn werk soms ook. Je moet goed nadenken voor je ergens op reageert. Op deze manier gaat het een eigen leven leiden". Ook Veenstra is het hiermee eens: "Wrijf niet in die vlek, want iedereen kent nu het woord en het wordt door ieder radio- en televisiestation herhaald."

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie