Cultuur & Media

Jeroen Krabbé duikt in het leven van rebelse Frida Kahlo: 'Ik ben zwaar verliefd op haar geworden'

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen Krabbé duikt in het leven van rebelse Frida Kahlo: 'Ik ben zwaar verliefd op haar geworden'

We konden al kijken naar Krabbé zoekt Picasso, Van Gogh, Chagall en Gauguin. En nu gaat acteur en kunstenaar Jeroen Krabbé voor het eerst op zoek naar een vrouw: Frida Kahlo. Krabbé vertelt bij Spraakmakers dat hij door het maken van deze serie 'zwaar verliefd' is geworden op de Mexicaanse kunstenares.

Video niet beschikbaar

Krabbé vindt het vooral bewonderenswaardig hoe Kahlo omging met tegenslagen. "Ik heb nog nooit over iemand gelezen die zo getergd werd door fysieke en geestelijke tegenslagen en die elke keer weer een uitweg vond." Krabbé doelt op de worstelingen van Kahlo met de ondergeschikte positie van de vrouw. En ook haar lichaam wat haar door polio, een ongeluk en vele operaties enorm dwarszit.

Frida Kahlo groeit op tijdens de Mexicaanse revolutie, waarin het volk zich ontworstelt aan drie eeuwen Spaanse overheersing en dertig jaar dictatuur. "Ze trok zich van god noch gebod iets aan. Dat was in het Mexico van het begin van de twintigste eeuw not done voor een vrouw. Ze vond zichzelf een kind van de revolutie"

Krabbé zoekt Kahlo zie je vanaf 30 augustus om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie