Cultuur & Media
NOS

Edwin Rutten 80 jaar: 'Ik kan nog gewoon opstaan zonder seniorgeluiden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Edwin Rutten 80 jaar: 'Ik kan nog gewoon opstaan zonder seniorgeluiden'

Edwin Rutten blaast vandaag tachtig kaarsjes uit. De jazzzanger, drummer, acteur en presentator blikte gisteravond in NOS Met het Oog op Morgen terug op zijn carrière.

"Er zit maar gewoon een dag verschil in. Ik ben vandaag 79 en morgen een dag ouder", zei Rutten. "Ik merk er weinig van. Alleen 's ochtends een beetje in model trekken, maar ik kan nog gewoon opstaan zonder seniorgeluiden, soepel een trapje op bij een podium en iets oprapen. Ik ga twee keer per week naar de sportschool. Dat is wel lekker, even een natte rug halen."

Ome Willem

Rutten is bij de meeste Nederlanders beter bekend als Ome Willem van het kinderprogramma De film van Ome Willem. "Wie had kunnen denken in 1974, toen we begonnen met dat programma, dat we het nu nog steeds over Ome Willem zouden hebben. Ome Willem heeft natuurlijk de meeste exposure gehad. Net als Het Klokhuis."

"Het is een grote bak ongeregeld wat ik allemaal doe. Ik zing nog steeds. Ik heb pas nog een jazzconcert gedaan. Ik schrijf nog verhalen. Dat is heerlijk. Dan zet ik mijn fantasieknopje om. Al die verschillende dingen doen, juist dat vind ik fantastisch", aldus Rutten.

Meer consumeren

"Dit jaar wil ik meer consumeren dan produceren. Het is fantastisch om je te voeden met andere dingen waardoor je ook fris blijft. Er is zo ongelofelijk veel moois te zien, te horen en te lezen. Op het moment dat er iets op mijn pad komt waar de mensen iets aan hebben en waar ik plezier aan heb, dan natuurlijk. Maar ik wil mijn tijd alleen iets anders indelen", vertelde Rutten.

oog edwin rutten

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie