Cultuur & Media
BNNVARA

George Baker: 'Little Green Bag bevrijdde mij van de fabriek'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. George Baker: 'Little Green Bag bevrijdde mij van de fabriek'

Met meer dan 600 liedjes, 20 wereldtournees en een van de bekendste basloopjes ooit is Hans Bouwens, beter bekend als George Baker, een van Nederlands bekendste artiesten. De doorbraakhit van Bouwens, Little Green Bag, was zijn bevrijding uit de limonadefabriek, vertelt hij in De Nieuws BV.

Voordat een leven vol hits en uitverkochte optredens aanbrak, werkte Bouwens in een limonadefabriek achter de inpakmachine. Ondanks de herrie in de fabriek, zat zijn hoofd altijd vol met muziek. Na een improvisatiesessie met zijn band was het idee van Little Green Bag geboren.

Meteen na opname werd Little Green Bag een hit, ondanks de lage verwachtingen van Bouwens en de band. Bouwens: "We waren gewoon blij dat we een plaat mochten maken." Door jonge naïviteit moest de band in eerste instantie zelf hun eigen opname betalen en kregen ze geen royalty's. Maar door het aanhaken van een goede manager is dit rechtgezet, Bouwens heeft de factuur van de opname gelukkig nooit gezien.

Voorbereiding

Maar compleet uit het niets kwam de hit van de George Baker Selection niet. Bouwens vertelt dat hij vanaf zijn veertiende al in verschillende bandjes speelde en dat je dat zou kunnen zien als voorbereiding. Bouwens: "Ik wilde als kind al zanger worden." Maar niet alleen dat was motiverend voor hem: "Zingen was belangrijk, maar de erkenning en het optreden ook. Een goed optreden en goede respons van publiek zijn verslavend, dat kan je nergens kopen."

Bevrijding uit de fabriek

Naast Little Green Bag had Bouwens ook een andere wereldhit, die hem ook nog eens veel meer geld opbracht: Paloma Blanca. Het is de meest verkochte plaat van Bouwens, maar toch blijft hij Little Green Bag als zijn grote doorbraak zien. "Dat nummer was mijn bevrijding uit de fabriek, toen kon ik eindelijk gaan doen waarvan ik altijd gedroomd had."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en X (voormalig Twitter).

Ster advertentie
Ster advertentie