Cultuur & Media
BNNVARA

Snoop Dogg verrast met waanzinnig gospelalbum 'Bible of Love'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Snoop Dogg verrast met waanzinnig gospelalbum 'Bible of Love'

"Rapper Snoop Dogg heeft een gospelalbum gemaakt en het is werkelijk prachtig" kopt USA Today. Het invloedrijke online magazine Vulture schrijft: "Het nieuwe album Bible of Love van Snoop Dogg is verbazingwekkend goed." Muzikanten Orville Breeveld en Brandon Delagraentiss zijn het daar helemaal mee eens.

Een fantastisch album

"Het is een fantastisch album", vertelt Orville in De Nieuws BV. "Ik had niet verwacht dat het zo goed was. Hij heeft echt de sterren erop staan. De absolute top uit de gospel gecombineerd met hiphop-producers en zonder dat het gekunsteld is. Het is een van de beste albums die ik de afgelopen jaren heb gehoord." Ook zanger Brandon is laaiend enthousiast. Hij is opgegroeid in de Amerikaanse stad Houston en zijn vader is predikant. "Ik heb het hele album geluisterd", vertelt hij, "en ik ben echt impressed."

Quote

Het is een van de beste albums die ik de afgelopen jaren heb gehoord.

Orville Breeveld

Grote artiesten en nieuwe kansen

De nieuwe koers van de voormalig gangster-rapper is bijzonder. Toch was zijn moeder totaal niet verbaasd. "Mijn moeder zei: 'ik ben niet onder de indruk. God heeft me allang geleden gezegd dat je dit zou doen. Je hebt eerst jouw ding gedaan en nu doe je Zijn ding'", vertelt de rapper in een interview met Hollywood Today. Op het album staan 32 nummers waarin Snoop onder meer samenwerkt met grote namen als Patti Labelle, The Clark Sisters en Faith Evans. Maar ook met artiesten die het moeilijk hebben gehad, die zijn verstoten of negatief in de aandacht hebben gestaan. Snoop wil ze weer een nieuwe kans geven.

De beste nummers

Na afloop vertelden Orville en Brandon over hun lievelingsnummers van Bible of Love. Dus, van al die 32 nummers, welke moet je nou écht luisteren?

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Twitter en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie