Cultuur & Media
BNNVARA

'Onze Man in Deventer' Özcan Akyol wint de Nachtwacht Award 2019

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Onze Man in Deventer' Özcan Akyol wint de Nachtwacht Award 2019

Özcan Akyol heeft met zijn programma Onze Man in Deventer de Nachtwacht Award 2019 gewonnen. De prijs is de eerste radio award voor het beste nachtprogramma van Nederland.

Live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats maakt Özcan Akyol sinds 2017 Onze Man in Deventer. In diepte interviews met prominente gasten haalt Eus de onderste steen boven. Dat zorgt voor bijzondere gesprekken met de diverse gasten als Humberto Tan, Lilian Marijnissen en Marcel van Roosmalen.

'Een zeer onconventioneel nachtprogramma'

De Nachtwacht Award is in het leven geroepen door Spreekbuis om in Nederland meer waardering te oogsten voor nachtradio. Initiatiefnemer Richard Otto, uitgever mediavakplatform Spreekbuis.nl: "Nachtradio-programma's zijn voor veel luisteraars echt een houvast om de nacht door te komen. Die loyaliteit is ook terug te zien in het aantal stemmers. Bijna tienduizend luisteraars gaven hun favoriet door."

Otto: "Eus weet een zeer onconventioneel nachtprogramma te maken door bij hem thuis in Deventer zeer persoonlijke gesprekken aan te gaan. Hij raakt niet alleen de gevoelige snaar bij zijn gasten, maar ook van zijn luisteraars, die massaal op zijn programma hebben gestemd."

Onze Man in Deventer

Schrijver en columnist Özcan Akyol is 'onze man in Deventer.' Hij presenteert iedere zaterdag tussen 12 en half 2 het gelijknamige 1-op-1-interviewprogramma, live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats. Terwijl zijn kinderen al lekker liggen te slapen en zijn vriendin nog wat rommelt in de keuken, kruipt de gast bij Özcan op de bank. Eus is een nieuwsgierige vriend, die soms ook een tikkeltje brutaal is.

Ster advertentie
Ster advertentie