Cultuur & Media
BNNVARA

'Dieter Bohlen is een combinatie tussen Trump en Patty Brard, met een muzikaal sausje'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Dieter Bohlen is een combinatie tussen Trump en Patty Brard, met een muzikaal sausje'

De Duitse ‘Pop-Titan’ Dieter Bohlen gaat weer op tournee. De zanger, die onderdeel uitmaakte van de band Modern Talking, houdt de gemoederen in Duitsland flink bezig. Deze “zingende zonnebank” kan namelijk helemaal niet zingen. Daarnaast maakt hij als jurylid bij het televisieprogramma Deutschland sucht den Superstar nogal wat bijzondere opmerkingen. Wie deze zanger is bespreken Duitsland-correspondent Annette Birschel en zanger en acteur Bastiaan Ragas in De Nieuws BV.

Bastiaan Ragas omschrijft de zanger als een combinatie tussen Trump, Patty Brard en Gordon, met een muzikaal sausje. Het lukt de zanger al veertig jaar om mee te draaien in de muziekindustrie, terwijl hij helemaal niet kan zingen.

Dieter Bohlen’s muzikale carrière begon in de jaren tachtig. Samen met Thomas Anders maakte hij onder andere de hits You can win if you want en Cheri cheri lady. Het duo had een beruchte verstandhouding. Na heel wat keren uit elkaar te zijn gegaan, hield de band er in 2003 voorgoed mee op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nu is hij terug en de come-back van Dieter Bohlen is opvallend. De zanger heeft namelijk nog nooit een noot gezongen. Zijn bandgenoot Thomas Anders is verantwoordelijke voor alle liedjes, vertelt Annette Birschel. Dieter maakte gebruik van een stand-in zanger, maar die is tien jaar geleden overleden. Heel Duitsland wacht met smart af hoe deze tour zal aflopen.

'Pop-Titan' Dieter Bohlen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie