Cultuur & Media
AVROTROS

Barrie Stevens openhartig over zijn liefdesleven: 'Ik moet die muur naar beneden trappen'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Barrie Stevens openhartig over zijn liefdesleven: 'Ik moet die muur naar beneden trappen'

"Ik denk dat ik soms niet eens weet hoe ik echt van iemand moet houden", vertelt danser, choreograaf, regisseur en acteur Barrie Stevens in MISCHA!. In het programma is hij openhartig over zijn liefdesleven. Op het toneel voelt hij zich veilig: "Mensen zitten op afstand, ik sta alleen, hoef me niet te verdedigen."

#171 - Barrie Stevens - MISCHA!

In I'm an Artist staat Stevens er ook écht alleen voor: het is zijn eerste solovoorstelling. Stevens vertelt zijn levensverhaal in het theater en hoe het voor hem als 18-jarige was om vanuit Groot-Brittannië naar Nederland te verhuizen.

Nieuwe liefde

Volgens Stevens heeft de ambitie voor zijn vak hem altijd in de weg gestaan in de liefde. Leen Jongewaard, zijn voormalige geliefde en overleden in 1996, ontmoette hij in 1965. "Ik had een gevoel dat ik nog nooit eerder had gehad. Hij was mijn vader en mijn moeder, maar er was altijd een soort onderhuids gevoel: hij ging altijd een beetje voor mij praten. Hij liet mij nooit mijn eigen mening tot uiting brengen. Dat was problematisch omdat ik wel die behoefte had."

Om een nieuwe liefde te vinden moet Stevens naar eigen zeggen "de muur naar beneden trappen." Stevens heeft goed nieuws, vertelt hij in MISCHA!: "Ik heb in Turkije een heel leuk iemand ontmoet. Het probleem is: ik zou zeggen, kom een tijdje naar Amsterdam, dan kunnen we kijken of het klikt of niet. Maar hij moet een visum hebben, en dat is nu erg ingewikkeld."

De voorstelling I'm an Artist is nog tot volgend voorjaar te bekijken.

#171 - Barrie Stevens - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie