Cultuur & Media
NTR

Het lekkerste recept voor in de nacht: bladerdeegpotje met zeevruchten

foto: Mangiare kookwedstrijd 2019foto: Mangiare kookwedstrijd 2019
  1. Nieuwschevron right
  2. Het lekkerste recept voor in de nacht: bladerdeegpotje met zeevruchten

Vrijdag 29 november was het zover, de jaarlijkse finale van de Mangiare! kookwedstrijd. In de uitverkochte Studio Desmet werd Adriaan Niemandsverdriet verkozen tot winnaar. Hij ontving van juryvoorzitter Paul de Leeuw lovende woorden én een chèque voor een diner voor twee.

{podcast audio="122830" caption="Mangiare! de finale van Nachteten!" }

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nachteten

Dit jaar had als thema: Nachteten. Over die gerechten waar je 's nachts graag je bed voor uitkomt. Of die je nog maakt na een avondje stappen. Luisteraars stuurden massaal hun receptuur met verhaal in. Gedurende het jaar werd in de uitzendingen een selectie van deze gerechten uitgevoerd, geproefd en besproken. Het recept en de verhalen erachter bepaalden mede of de inzending geselecteerd werd om gemaakt te worden in de uitzending.

Quote

Een verrassende smaakcombinatie

Francien Knorringa

Tijdens de grote finale presenteerden tien finalisten hun gerecht aan de jury. De driekoppige jury bestond dit jaar uit culinair journalist Hiske Versprille (Volkskrant), presentator en cabaretier Paul de Leeuw (RTL4), en de charmante assistente van het programma Francien Knorringa.

Presentatrice Petra Possel vroeg de kandidaten naar de achtergrond van hun recepten en waarom juist dit de favoriet was. In de keuken peilde verslaggever Chris Bajema de stemming onder de kandidaten, terwijl de laatste hand gelegd werd aan de gerechten.

Potje van Lenie

Niemandverdriet woonde als student in een gigantisch huis in Breda en na het stappen kwamen er vaak mensen mee naar huis. Versterker op 10 en dan dit potje in de oven. Het recept duikelde hij ooit op uit de krant, van de rubriek Hans Belterman die het weer van ene Lenie had gekregen: het potje van Lenie.

Ster advertentie
Ster advertentie