Cultuur & Media
KRO-NCRV

Klimaatontkenner wordt voortaan geweerd van discussieplatform NU.nl

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Klimaatontkenner wordt voortaan geweerd van discussieplatform NU.nl

Er wordt veel en soms heftig op NUjij gediscussieerd, maar volgens hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman wordt er soms ook pertinente onzin verkocht. Dat soort reacties worden vanaf nu verwijderd. Bijvoorbeeld als je zegt dat klimaatverandering een hoax is of je beweert dat kooldioxide geen invloed heeft op de opwarming van de aarde, worden je reacties in de toekomst verwijderd. Dat zegt Hoekman vandaag in Spraakmakers.

Video niet beschikbaar

Het was op het eerste gezicht een simpele mededeling gisteren op de site NUjij, het discussieplatvorm van NU.nl: reacties die het aandeel van de mens in klimaatverandering ontkennen, worden verwijderd.

Klimaatsceptici

Volgens hoofdredacteur Hoekman blijft er op de site ruimte voor tegengeluid. ''Er blijft plaats voor klimmaatsceptici. Wij willen een inhoudelijke discussie faciliteren. Dat kan alleen als je hele duidelijke huisregels opstelt. Eén van die regels is dat je geen onwaarheden mag verkondigen.'' NU.nl voelt zich gesteund door recent internationaal onderzoek. Deze week werd bekend dat een club internationale wetenschappers heeft vastgesteld dat de kans dat de mens géén invloed heeft op de opwarming van de aarde, één op de 3,5 miljoen is.

Hakken in het zand

Hoekman: ''Je mag het niet eens zijn met de klimaatplannen van het kabinet. We moedigen discussie juist aan. Je mag ook zeggen dat de klimaatverandering al in een te vergevorderd stadium is om er nog wat aan te kunnen doen. Maar met je hakken in het zand staan en zeggen dat klimaatverandering gewoon niet waar is, staat de discussie in de weg. Dat willen we gewoon niet.''

Spraakmakers Community

Wil je niet alleen luisteren naar Spraakmakers, maar ook met ons meepraten? Sluit je dan aan bij onze community. Spraakmakers maken we samen met jou. Deel je ervaring en expertise met de redactie. Laten we van elkaar leren en ideeën uitwisselen. Met jouw input maken wij betere radio! Lees hier meer!

Ster advertentie
Ster advertentie