Cultuur & Media

'Ik had nooit durven dromen dat ADE zo groot zou worden'

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik had nooit durven dromen dat ADE zo groot zou worden'

Een speciale uitzending van De Nieuws BV live vanaf ADE! En niet alleen bijzonder voor De Nieuws BV: het is ee bijzondere editie van ADE voor Richard Zijlma want het is zijn laatste als directeur. Wat waren de hoogtepunten? Één hoogtepunt gebeurt in ieder geval bij ons aan tafel: Joris Voorn geeft een mini technocollege.

Het succes van ADE

Richard Zijlma zwaait af na deze editie: "Na 23 jaar, het was een lange maar mooie tijd. We kunnen zeker trots zijn op het evenement zoals het er nu voor staat. Ik had nooit durven dromen dat het zo groot zou worden en ook deze sector zo groot zou worden zowel in Nederland als ook wereldwijd."

Quote

Ik had nooit durven dromen dat het zo groot zou worden

Richard Zijlma

Het Amsterdam Dance Event, het grootste elektronische muziekfestival ter wereld duurt vijf dagen en is 24/7 bezig. Iedereen kent ADE natuurlijk van de feesten maar er is nog zo veel meer te doen: "Denk aan workshops met Dj's en producers voor opkomend talent, of ADE Green. En met de groei van de sector heeft alles geleid tot dit succes."

Een mini-college van Joris Voorn

Een van die grote successen zit naast Zijlma: Joris Voorn. ADE is belangrijk voor Joris: "In die zin dat ik me trots voel om Amsterdam te presenteren aan de wereld. En alle mensen van over de hele wereld die ik het hele jaar door zie, die komen hier."

Quote

Ook al zouden er drie mensen in de zaal staan, hij draait nog steeds. Het gaat om het verhaal dat hij wil vertellen

Roosmarijn Reijmer

Joris Voorn is een ambachtsman zegt oud 3FM DJ Roosmarijn Reijmer: "Ook al zouden er drie mensen in de zaal staan, hij draait nog steeds. Het gaat om het verhaal dat hij wil vertellen." Joris maakt dus ook maar al te graag iets horen. Daarom hier, een minicollege over hoe Joris een dj-set opbouwt!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie