Cultuur & Media

Vanaf nu drie maanden lang speciale Kunststof-uitzendingen op maandag

NTR
foto: Kunststoffoto: Kunststof
  1. Nieuwschevron right
  2. Vanaf nu drie maanden lang speciale Kunststof-uitzendingen op maandag

Vanaf 29 maart biedt Kunststof twaalf keer het podium aan artiesten voor wie presentaties, premières en plannen door corona niet door kunnen gaan. Elke week een andere hoofdgast, over dromen, ambities en samenwerking. Als het even kan, is er een liveoptreden of performance. Ter ere van de podiumkunsten, die veerkrachtig blijken als ze het zwaar te verduren hebben.

Kunststof Maandag is zoals altijd via NPO Radio 1 te beluisteren, maar wordt ook uitgezonden op NPO 2 Extra. Om en om gepresenteerd door Jellie Brouwer en Gijs Groenteman.

Het initiatief is onderdeel van NPO Cultuur. Met dit initiatief biedt de Nederlandse Publieke Omroep een alternatief podium aan de cultuursector en artiesten die geraakt worden door de coronamaatregelen.

Annie M.G. Schmidtprijs 2020

In de eerste uitzending is het podium aan de winnaar of winnaars van de Annie M.G. Schmidtprijs. De prijsuitreiking vindt normaal gesproken plaats tijdens een feestelijke avond in het theater. Gelukkig kunnen wij het alsnog vieren met interviews, een live optreden en meerdere gasten rond de prijs.

De Annie M.G. Schmidtprijs, een initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur, wordt voor de 29e keer uitgereikt aan een tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest. De prijs is een Nederlandse onderscheiding voor het beste theaterlied dat in het voorgaande jaar is uitgevoerd in een Nederlands theater.

De genomineerden:

Jan Beuving (tekstschrijver en uitvoerend artiest) en Tom Dicke (componist en pianist) met De begrafenis van de waarheid, uit het programma De andere Oudejaars.

Lisa Loeb (tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest) met Mijn Odyssee, uit het programma Extase.

Eva van Manen (tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest) met Omdat We Verdergaan, uit het programma Politiek & Liefde.

Flip Noorman (tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest) met De Traditie, uit het programma Amor Fati.

Rosa da Silva (tekstschrijver en uitvoerend artiest) en Daniël Lohues (tekstschrijver en componist) met Als het zover is, uit het programma Daar moet je heen.

Yentl en de Boer (tekstschrijvers, componisten en uitvoerend artiesten) met Het is begonnen, uit het programma De Kampvuursessies.

Vanavond om 19:30 uur op NPO Radio 1 en op NPO2 Extra: Kunststof Maandag.

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie