Cultuur & Media
NOS

Jarenlang grensoverschrijdend gedrag bij DWDD, BNNVARA-directie greep niet in

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jarenlang grensoverschrijdend gedrag bij DWDD, BNNVARA-directie greep niet in

De directie van BNNVARA had presentator Matthijs van Nieuwkerk en eindredacteuren van tv-programma De Wereld Draait Door moeten aanspreken op hun grensoverschrijdende gedrag. Dat staat in een verklaring van de omroep naar aanleiding van een artikel in De Volkskrant.


Volgens vijftig oud-medewerkers van het programma hadden Van Nieuwkerk en enkele eindredacteuren achter de schermen woedeaanvallen en hebben ze jarenlang publiekelijk mensen vernederd. Daardoor ontstond een angstcultuur en raakten mensen opgebrand.

Een van de auteurs van het artikel is Willem Feenstra. In het NOS Radio 1 Journaal geeft hij voorbeelden van het wangedrag en vertelt hij hoe de directie van BNNVARA naliet om een einde te maken aan de angstcultuur bij DWDD:

'Angstcultuur bij DWDD, omroep greep niet fundamenteel in'

Van Nieuwkerk wilde de Volkskrant niet te woord staan; ook op schriftelijke vragen wilde hij geen antwoord geven. Gisteren kwam hij wel met een verklaring: "Dat we kennelijk toch niet iedereen een veilig en prettig gevoel hebben kunnen geven en dat het zelfs collega’s ziek heeft gemaakt, dat spijt me enorm."

Het artikel in de Volkskrant noemt hij "een draconische karikatuur van vijftien jaar DWDD". Hij stelt verder: "Ik ben nu gemakshalve teruggevouwen tot een Eeuwige Driftbui."

Ster advertentie
Ster advertentie