Cultuur & Media

De Week van de Podcast op NPO Radio 1

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. De Week van de Podcast op NPO Radio 1

Van 4 tot 10 oktober is het de Week van de Podcast bij de NPO. In deze week zet NPO Radio 1 meerdere pareltjes uit het podcastaanbod op de radio in het zonnetje. Mischa Blok ontvangt in Miss Podcast elke dag een podcastmaker, je hoort een selectie uit de mooiste podcasts die NPO Radio 1 te bieden heeft, en de Week van de Podcast wordt op 10 oktober afgesloten op het NPO Podcastevent in TivoliVredenburg.

In Miss Podcast interviewt Mischa Blok een podcastmaker van binnen én buiten de NPO. In de Week van de Podcast zijn Annegriet Wiersma, maker van De Deventer Mediazaak, oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen, van Oorlog in mijn Lichaam, Giel Beelen, van Kukuru en Malou van der Starre, van de podcast Eitje, te gast. Je hoort Miss Podcast met Mischa Blok in de Week van de Podcast van maandag tot en met donderdag, van 15.30 tot 16.00 uur.

Op zondag 10 oktober wordt De Week van de Podcast afgesloten op het allereerste NPO Podcastevent! TivoliVredenburg, in Utrecht, stroomt vol voor podcastopnames, mogelijkheden om vragen te stellen aan makers en het uitwisselen van podcasttips met andere podcastluisteraars. Natuurlijk is NPO Radio 1 goed vertegenwoordigd met mooie, ontroerende en prikkelende podcasts.

Zo wordt er door Lammert de Bruin en Babs Assink een bijzondere bonusaflevering opgenomen van Mathilde's Mysterie, waarbij journalist René Mioch, zangeres Imca Marina, en de zus van Mathilde Willink te gast zijn. De huidige Nederlandse en Europese politiek worden live ontleed door De Stemming van Vullings en Van der Wulp en Europa Draait Door.

Kijk hier voor het volledige aanbod NPO Radio 1-podcasts op het NPO Podcastevent.

Verder geeft Miss Podcast elke dag een NPO koptelefoon weg in de quiz: De Podcast Potpourri, gaat verslaggever Joris Kruegel op zoek naar de favoriete podcasts van presentatoren van NPO Radio 1, en hoor je dagelijks fragmenten uit de mooiste podcasts die NPO Radio 1 te bieden heeft!

Ster advertentie
Ster advertentie