Cultuur & Media
NOS

Zorgen bij Nederlandse adverteerders door onthullingen Facebook-klokkenluider

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zorgen bij Nederlandse adverteerders door onthullingen Facebook-klokkenluider

Nederlandse adverteerders kijken met grote zorgen naar onthullingen van een Facebook-klokkenluider. Dat zegt de belangenorganisatie Bond van Adverteerders tegen de NOS. Maatregelen hebben zij nog niet genomen.

Directeur Henriette van Swinderen is kritisch op het platform na de onthullingen, zegt ze in het NOS Radio 1 Journaal. "Je ziet wel dat de platforms verbeteringen hebben aangebracht, maar de onthullingen hebben de zorgen wel aangewakkerd."

Bekijk hier het gesprek rondom 'Zorgen bij Nederlandse adverteerders na onthullingen Facebook-klokkenluider'

Deze week maakte klokkenluider Francis Hauen, oud-medewerker van het social mediabedrijf, bekend dat het netwerk winst boven de veiligheid van gebruikers stelt. Ze leverde daarvoor tienduizenden documenten aan die ze voor haar vertrek had gekopieerd.

Topman Mark Zuckerberg nam stevig afstand van de aantijgingen. Volgens hem klopt het verhaal niet en is Facebook wel goed bezig geweest.

Hoewel de adverteerders zich zorgen maken, benadrukt van Swinderen ook dat er goede stappen zijn gezet. Zo geeft Facebook ieder kwartaal aan de adverteerde informatie hoe zij misinformatie en haatzaaien aanpakken. "We missen wel de situatie op lokaal niveau."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie