Cultuur & Media
AVROTROS

Wat er écht binnen een bedrijf speelt? Vraag het de schoonmaker!

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat er écht binnen een bedrijf speelt? Vraag het de schoonmaker!

Wil je echt weten hoe een organisatie draait, vraag dan aan de schoonmakers hoe het eraan toegaat. Dat vertelt ondernemer Rahma el Mouden in MISCHA!. Tot voor kort leidde El Mouden het schoonmaakbedrijf MAS, nu is dat in handen van haar dochter. "De schoonmaker weet precies wie de grootste vervuiler is, wie altijd groet."

#163 - Rahma el Mouden - MISCHA!

El Mouden zei eerder dat ze het schoonmaakvak het mooiste beroep vond, omdat het altijd nodig is. "Daar moet ik wel van terugkomen. Tijdens corona merkte ik dat vijftig procent van onze klanten dicht ging. Het gaf me niet de zekerheid die ik daarvoor gewend was. Daarom besloot ik in de zorg te gaan - niet enkel om het risico te spreiden, maar ook omdat er nog veel te halen is, in de zorg voor ouderen en jongeren."

Nog veel liefde voor het vak

Toch spreekt El Mouden nog met veel liefde voor het vak. "Het brengt je in contact met twee soorten mensen: de klant, maar ook mensen die het heel moeilijk hebben in de samenleving. Mensen die onze steun nodig hebben. Dat samen: het personeel en de klanten, maakt je werk leuker en aangenamer dan als je met één niveau te maken hebt."

#163 - Rahma el Mouden - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie