Cultuur & Media
NTR

Özcan Akyol: 'Ik vind het belangrijk om mijn liefde voor de letteren te verspreiden'

foto: Eus' Boekenclub
  1. Nieuwschevron right
  2. Özcan Akyol: 'Ik vind het belangrijk om mijn liefde voor de letteren te verspreiden'

De podcast Eus' Boekenclub viert de liefde voor het lezen en alles daaromheen. Praten over lezen, boeken en alles wat daarbij hoort; schrijver en presentator Özcan Akyol heeft er zijn persoonlijke missie van gemaakt om ontlezing tegen te gaan en het plezier van literatuur te delen. In deze podcast is er ruimte voor lezers, schrijvers en poëzie.

#3 - Hospice - Eus' Boekenclub

Liefde voor de letteren

Özcan Akyol heeft er zijn persoonlijke missie van gemaakt om ontlezing tegen te gaan en het plezier van literatuur te delen: "Door NRC werd ik gebombardeerd tot literatuurpropagandist en die titel draag ik met trots. Ik vind het belangrijk om mijn eigen liefde voor de letteren te verspreiden en alle generaties en sociale klassen te bereiken. Omdat het medium podcast groeit, hebben we besloten om ook een boekenprogramma te maken."

Leesclubs, signeersessies en poëzie

Elke week start presentator Özcan Akyol thuis in Deventer bellend met schrijver Tommy Wieringa om te praten over literaire thema’s, en welbeschouwd over het leven. Daarna trekt Eus het land in: hij ontmoet bijzondere leesclubs en neemt ons mee naar zijn signeersessies met lezers, om ten slotte weer te eindigen in Deventer. Daar gaat hij langs bij zijn buurman, de vader van Tommy Wieringa, die een gedicht van Eus' keuze voordraagt.

foto: Eus' Boekenclub

De zesdelige reeks staat nu online. Luister Eus' Boekenclub in jouw podcastapp.

Wil je meer Eus' Boekenclub? Kijk de vijfdelige reeks op NPO Start.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie