Cultuur & Media
NTR

Kunststof maakt elke avond live Parade!

foto: Kunststof op De Parade
  1. Nieuwschevron right
  2. Kunststof maakt elke avond live Parade!

Van 25 tot en met 28 juli maakt Kunststof op theaterfestival de Parade in Utrecht vier unieke uitzendingen. Elke avond live tussen 19.00 - 20.00 uur op NPO Radio 1 vanuit een eigen tent Katrina gesprekken met bijzondere gasten en optredens van Parade acts.

De Parade is een rondreizend theaterfestival, dat in de zomermaanden plaatsvindt in vier Nederlandse steden. Op het festivalterrein, in de sfeer van een kermis, is in diverse tenten een gevarieerd programma aan kunst, theater en muziek te zien.

Kunststof maakt een echte Parade-voorstelling met elke uitzending een interview met een gast uit de kunst en cultuur en optredens van een keur aan acts die je op de Parade kunt zien. De hoofdgasten, tot nu toe bekend, zijn:

Maandag 25 juli – zangeres MEAU

Bekend van de nummer 1 hit: Dat heb jij gedaan. De jonge zangeres, songwriter en producer werd tijdens de lockdown in één klap bekend met haar Nederlandstalige nummers over liefde, eenzaamheid en persoonlijke ontwikkeling. Ook bracht ze nummers uit met Racoon en Paul de Munnik.

Parade special met Meau, zangeres

Dinsdag 26 juli - schrijver Splinter Chabot

Splinter Chabot is schrijver, programmamaker en presentator. Met zijn debuutroman CONFETTIREGEN schreef hij een bestseller. Zijn nieuwste boek ‘als de Hemel genoeg ruimte heeft’ is een sprookjesachtige roman over onvoorwaardelijke vriendschap, eenzaamheid, verlangen en vrijheid.

Parade special met Splinter Chabot, schrijver

Woensdag 27 juli – presentator Arjen Lubach

Onze nationale geweten op tv, gaat deze zomer weer het theater in met enige try- outs van een nieuwe show. Tijdens de zomerstop van zijn succesvolle late night talkshow De Avondshow met Arjen Lubach blijft de cabaretier en presentator het Nederlandse publiek vermaken op zijn eigen satirische wijze.

Parade special met Arjen Lubach, presentator

Donderdag 28 juli – schrijver Tobi Lakmaker

Bekend van zijn autobiografische debuutroman: Geschiedenis van mijn seksualiteit uitgegeven. Het boek omschrijft de jonge vrouw Sofie en haar relatie tot haar identiteit, seksuele voorkeur en zelfbeeld. Lakmakers debuut kwam onder andere in de Boeken Top Tien Fictie van Scheltema en is inmiddels vertaald en uitgebracht in verschillende landen.

De huisband, de Literaire Boyband, zingt elke avond een speciaal gemaakt lied voor onze hoofdgast.

Parade special met Tobi Lakmaker, schrijver

Parade acts

In elke uitzending is er aandacht voor een Parade act met een kort optreden en een interview:

- Frino

- Dilan Yurdakul

- Collectiet

- Het Sonneveld-complex

Voor bezoekers van de Parade in Utrecht: de toegang voor de Kunststof tent is gratis.

Kunststof

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:00 en 20:00 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

De uitzendingen zijn naderhand terug te luisteren via de Kunststof podcast.

Gerelateerde podcast

Kunststof

Kunststof

Ster advertentie
Ster advertentie