appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
Afbeelding

Kunststof

Talkshow met prominenten over kunst, cultuur en media. Presentatie: Jellie Brouwer, Gijs Groenteman, Antoinnette Scheulderman, Elisabeth van Nimwegen en Frénk van der Linden.

Podcast afleveringen

Dieuwertje Heuvelings, schrijver

donderdag 17 september 2020, 19:30 uur

Dieuwertje Heuvelings debuteert met haar roman ‘Auxiety’, over de Nederlandse hiphopscene in het streamingtijdperk. Ze is sinds 2007 werkzaam in de muziekindustrie, en was onder andere playlist editor bij Spotify, waar ze de explosieve groei van Nederlandse hiphop van dichtbij meemaakte en vormgaf.
Presentatie: Gijs Groenteman

Marco Gerris, choreograaf en regisseur

woensdag 16 september 2020, 19:30 uur

Choreograaf Marco Gerris regisseert bij zijn dansgroep ISH Dance Collective de voorstelling ‘Nachtraven’. Over hoe je wordt teruggeworpen op jezelf als het leven ineens stilstaat. Eind april ontving hij met zijn dansgezelschap de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs.
Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Matijs Jansen, acteur en theatermaker

maandag 14 september 2020, 19:30 uur

Acteur Matijs Jansen staat met zijn theatercollectief Wunderbaum in de theaters met ‘Work Harder’. Een theatraal hoorspel waarin Wunderbaum reflecteert op onze prestatiemaatschappij. Jansen speelde voorheen in televisieseries als ‘Oppassen’, ‘Costa’ en ‘Flikken Maastricht’.
Presentatie: Jellie Brouwer

Thema-uitzending: Wat Niet Is Maar Kan Zijn

donderdag 10 september 2020, 19:30 uur

Bij de tentoonstelling ‘A Fair Share of Utopia’ in expositieruimte Nest in Den Haag verschijnt de publicatie ‘Wat Niet Is Maar Kan Zijn’, waarin tien schrijvers en negen kunstenaars speculeren over een onbekende toekomst waar ze zelf onderdeel van uitmaken. Kunstenaar Femke Herregraven, dichter Dean Bowen en kunstenaar Raul Balai gaan erover in gesprek.
Presentatie: Frénk van der Linden

Johan Leysen, acteur

woensdag 9 september 2020, 19:30 uur

Acteur Johan Leysen voert de teksten van schrijver en Nobelprijswinnaar Samuel Beckett op in de voorstelling ‘ACT’ van Het Zuidelijk Toneel en A Two Dogs Company. Daarin verkent multi-kunstenaar Kris Verdonck Becketts kijk op de mensheid en zijn zoektocht naar een houvast in een tijd zonder zekerheden. Leysen is winnaar van een Gouden Kalf en speelde bij vele bekende gezelschappen en in ontelbare films.
Presentatie: Gijs Groenteman

Peter van der Vorst, presentator en programmadirecteur

dinsdag 8 september 2020, 19:30 uur

Peter van der Vorst begint als programmadirecteur bij RTL aan zijn tweede kijkseizoen. Hij zet de vorig jaar ingezette programmastrategie door: persoonlijk, herkenbaar en dichtbij. Niet alleen bestaande programma’s voldoen aan deze uitgangspunten, het is ook het vertrekpunt voor nieuwe programma’s.
Presentatie: Jellie Brouwer

Jan Hoek, kunstenaar en schrijver

maandag 7 september 2020, 19:30 uur

Kunstenaar Jan Hoek cureert speciaal voor BredaPhoto de expositie ‘Power to the Models’. Daarin geeft hij elf personen de volledige macht over hoe ze in beeld gebracht gaan worden. Hoek staat bekend om zijn vaak controversiële werk waarin hij speelt met stereotypen en beeldvorming.
Presentatie: Jellie Brouwer

Angela Groothuizen, zangeres en presentatrice

donderdag 3 september 2020, 19:30 uur

Angela Groothuizen is vanaf 2 september wekelijks te zien met een nieuw seizoen van ‘Obese’. Daarnaast neemt ze ook weer plaats als coach in het nieuwe seizoen van The Voice Senior. Met de Dolly Dots keert ze terug op het podium met de theatershow ‘Sisters on Tour’.
Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Sarah Sluimer, schrijver

woensdag 2 september 2020, 19:30 uur

Schrijver Sarah Sluimer schreef een nieuw boek, ‘De stilte, Het leven van een vrouw geboren tijdens de lockdown’. Over de toekomst na de coronacrisis, waarin het virus de maatschappij volledig op z’n kop heeft gezet. In 2018 debuteerde ze met haar roman ‘Keizer’. Ze publiceert essays en columns in diverse dagbladen en tijdschriften.
Presentatie: Gijs Groenteman

Floris Alkemade, Rijksbouwmeester

dinsdag 1 september 2020, 19:30 uur

Rijksbouwmeester Floris Alkemade gaf dit voorjaar zijn visie op Nederland in zijn essay ‘De toekomst van Nederland, De kunst van richting te veranderen’. Over hoe we de grote opgaven van deze tijd, zoals klimaatverandering, vergrijzing, woningtekort en de verduurzaming van de landbouw, het beste kunnen aanpakken. In 2018 werd hij verkozen tot Architect van het jaar.
Presentatie: Jellie Brouwer

Cees Nooteboom, dichter

maandag 31 augustus 2020, 19:30 uur

Dichter Cees Nooteboom schreef een nieuwe dichtbundel, ‘Afscheid, Gedicht uit de tijd van het virus’. Een cyclus over de vergankelijkheid van het menselijk bestaan. Over de dood, de oorlog, eenzaamheid en het nieuwe virus. Op 17 september krijgt hij in Spanje de Premio Formentor de Las Palmas uitgereikt voor zijn hele oeuvre. In de rubriek Boekentherapie adviseert onze boekentherapeut Helena Hilgerdenaar deze keer een boek van Hagar Peeters, 'Malva'.
Presentatie: Jellie Brouwer

Thema-uitzending: nieuwsfotografen in de problemen

donderdag 27 augustus 2020, 19:30 uur

Nieuwsfotografen hebben het erg moeilijk, ze werken al een paar jaar voor bijna niks. Fotojournalisten Guus Dubbelman, Ilvy Njiokiktjien en Ruud Rogier gaan in gesprek over de positie van de nieuwsfotograaf in Nederland anno nu.
Presentatie: Frénk van der Linden

Merijn de Boer, schrijver

woensdag 26 augustus 2020, 19:30 uur

Deze week verschijnt de langverwachte roman van schrijver Merijn de Boer, ‘De saamhorigheidsgroep’. Een tragikomische vertelling over idealisme en wat er van idealen terecht komt. De Boer werd in 2015 door De Volkskrant uitgeroepen tot een van de grootste literaire talenten van ons taalgebied.
Presentatie: Jellie Brouwer

Streetart Frankey, kunstenaar

dinsdag 25 augustus 2020, 19:30 uur

Hoewel het Tilburgs kunstfestival Kaapstad dit jaar niet door kan gaan heeft Streetart Frankey, pseudoniem van Frank de Ruwe, ook dit jaar weer de Tilburgse binnenstad gekaapt met zijn Street Art objecten. Hij was vorige maand nog veelvuldig in het nieuws door de Lego-versie van volkszanger André Hazes die hij op de Dam in Amsterdam plaatste.
Presentatie: Jellie Brouwer

Geerten Meijsing, schrijver

maandag 24 augustus 2020, 19:30 uur

Ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag komt schrijver Geerten Meijsing deze week met een heruitgave van zijn roman ‘De Grachtengordel’. Zijn sleutelroman over het Amsterdamse literaire wereldje in de jaren 80, nu voor het eerst met een appendix dat de fictie ontsluit.
Presentatie: Jellie Brouwer

Jannetje Koelewijn, journalist en schrijver

donderdag 20 augustus 2020, 19:30 uur

Het nieuwe boek van NRC-journalist Jannetje Koelewijn, ‘Fresia’s voor mevrouw Brak’ vertelt over de laatste jaren van haar ouders. Het is een portret van een generatie die in volle vaart de sociale ladder beklom, en toont de worsteling die volgt wanneer de afdaling wordt ingezet.
Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Arjen Lubach, cabaretier en schrijver

woensdag 19 augustus 2020, 19:30 uur

Arjen Lubach komt na zeven jaar met een nieuw boek, ‘Stoorzender’. Een boek over het leven van de cabaretier zelf: over zijn jeugd en over de wereld van nu, met komische anekdotes, maar ook persoonlijke verhalen over de liefde, ouder worden en het leven als zodanig.
Presentatie: Jellie Brouwer

Typex, illustrator

dinsdag 18 augustus 2020, 19:30 uur

Illustrator Typex, pseudoniem voor Raymond Koot, heeft sinds april een nieuwe wekelijkse strip in De Volkskrant, ‘Je Moeder’. Over de relatie met zijn moeder tijdens de corona-lockdown. Koot werkt als illustrator verder voor o.a. VPRO, OOR, Vrij Nederland en NRC. In 2019 won hij de Stripschapprijs.
Presentatie: Jellie Brouwer

Herman Brusselmans, schrijver

maandag 17 augustus 2020, 19:30 uur

Op 20 augustus verschijnt de nieuwe roman van schrijver Herman Brusselmans, ‘Vertrouw mij, ik kom uit de veehandel’. Over hemzelf, zijn geliefde Lena en een vermoorde vrouw. Brusselmans publiceerde al meer dan 80 romans. Naast romans schrijft Brusselmans ook columns en stukken voor televisie.
Presentatie: Gijs Groenteman

Brenda Stoter Boscolo, journalist

donderdag 13 augustus 2020, 19:30 uur

Brenda Stoter Boscolo is sinds kort columniste van het AD/Rotterdam, waar ze de verhalen dicht bij huis zoekt. De Rotterdamse journalist schrijft daarnaast vooral over het Midden-Oosten en was dit jaar genomineerd voor de Brusseprijs 2020 met haar boek ‘Het vergeten volk’.
Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Eva Vriend, schrijver en historicus

woensdag 12 augustus 2020, 19:30 uur

Historicus en schrijver Eva Vriend is een boerendochter uit de Noordoostpolder, voorheen de Zuiderzee. In haar boek ‘Eens ging de zee hier tekeer’ staan Zuiderzeefamilies centraal; uit Urk, Volendam, Spakenburg en Wieringen. Het boek is genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs 2020.
Presentatie: Gijs Groenteman

John Buijsman, acteur

dinsdag 11 augustus 2020, 19:30 uur

Acteur en theatermaker John Buijsman speelt de voorstelling ‘Cosmic Cowboy’ in tuinen, op een eiland en een golfterrein; op 14 verschillende locaties door het hele land. Over de man die als kind dacht eigenlijk cowboy te zijn. Buijsman speelde in diverse tv-series, films en commercials.
Presentatie: Gijs Groenteman

Nhung Dam, actrice

maandag 10 augustus 2020, 19:30 uur

Actrice en theatermaker Nhung Dam heeft de afgelopen maanden elke dag gelopen. Met het aantal afgelegde kilometers zou ze op Sicilië aangekomen kunnen zijn, al heeft ze in werkelijkheid Amsterdam niet verlaten. De voorstelling ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’ is een ode aan de fantasie. Over zoeken naar geluk, leven, onmacht en over schoonheid.
Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Carolina Lo Galbo, presentator en journalist

donderdag 6 augustus 2020, 19:30 uur

Presentator en journalist Carolina Lo Galbo gaat vanaf half augustus De 5 Uur Show presenteren bij SBS6, samen met Brecht van Hulten. Lo Galbo interviewde voor Vrij Nederland en de Volkskrant, en presenteerde het tv-programma VPRO Boeken.
Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Coen Simon, filosoof en schrijver

woensdag 5 augustus 2020, 19:30 uur

egin dit jaar bracht filosoof en schrijver Coen Simon zijn nieuwe boek uit, ‘Pleidooi tegen enthousiasme’. Terwijl enthousiasme viraal gaat, ligt de waarheid in het midden volgens hem. Voor zijn boek ‘En toen wisten we alles. Een pleidooi voor oppervlakkigheid’ won hij eerder de Socrates Wisselbeker.
Presentatie: Frénk van der Linden

Liesbeth Woertman, hoogleraar psychologie

dinsdag 4 augustus 2020, 19:30 uur

In het boek ‘Psychologie van het uiterlijk’ maakt hoogleraar psychologie Liesbeth Woertman duidelijk dat ons zelfbeeld bestaat bij de gratie van anderen. Ze promoveerde op het onderwerp lichaamsbeelden.
Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Ralph van Raat, pianist en musicoloog

maandag 3 augustus 2020, 19:30 uur

Op zijn dertigste cd ‘French Piano Rarities’ speelt pianist en musicoloog Ralph van Raat zelden of nooit gehoorde stukken van de grote componisten Boulez, Debussy, Messiaen en Ravel. Van Raat won verschillende prijzen en concoursen voor moderne muziek.
Presentatie: Gijs Groenteman

Koos Terpstra, schrijver en regisseur

donderdag 30 juli 2020, 19:30 uur

In het nieuwe boek van schrijver en regisseur Koos Terpstra, ‘Het Eiland’, gaat hij op zoek naar zijn jeugd op Texel. Koos Terpstra werkte bij verschillende toneelgezelschappen en was jarenlang artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel. Zijn stukken werden vertaald in het Duits, Engels, Frans en Zweeds.
Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Jente Posthuma, schrijver en dichter

woensdag 29 juli 2020, 19:30 uur

In mei verscheen de nieuwe roman van schrijver Jente Posthuma, ‘Waar ik liever niet aan denk’. Over wat er gebeurt als de persoon op wie je je hele bestaan hebt gebouwd er plotseling niet meer is. Haar debuutroman ‘Mensen zonder uitstraling’ werd genomineerd voor diverse prijzen.
Presentatie: Jellie Brouwer

Ziya Ertekin, muzikant

dinsdag 28 juli 2020, 19:30 uur

Muzikant Ziya Ertekin alias DJ Blue Flamingo maakt tegenwoordig zijn eigen muziek. Samen met zangeres Racheal Botha bracht hij de zomerhit ‘Boom Nama Gan Gan’ uit. Als DJ Blue Flamingo reisde hij de wereld rond op zoek naar zeldzame 78 toerenplaten en de geschiedenis erachter.
Presentatie: Jellie Brouwer

Ajouad El Miloudi, tv-maker en presentator

maandag 27 juli 2020, 19:30 uur

Tv-maker en presentator Ajouad El Miloudi presenteert sinds dit jaar de talkshow ‘De Nieuwe Maan’. En in zijn programma ‘Ajouad en de Top 600’ sprak hij veelplegers in Amsterdam. Hiervoor maakte hij al programma’s als ‘Keuringsdienst van Waarde’, ‘De Reünie’ en ‘Kaaskop of Mocro’.
Presentatie: Jellie Brouwer

Joline Jolink, modeontwerper

donderdag 23 juli 2020, 19:30 uur

Modeontwerper Joline Jolink ontwerpt vegan kleren en sneakers. Ze richt zich op duurzaamheid en maakt gebruik van organisch katoen, restvoorraden en gerecycleerd materiaal. In 2011 ontving ze de Marie Claire ‘Prix de la mode’ voor Best Fashion Entrepreneur.
Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Gerbrand Bakker, schrijver

woensdag 22 juli 2020, 19:30 uur

In mei kwam het nieuwe boek van schrijver Gerbrand Bakker uit, ‘Knecht, alleen’. Het vervolg op zijn boek ‘Jasper en zijn knecht’ in de Privédomeinreeks. Na de dood van zijn hond Jasper is hij weer alleen en raakt hij ook nog eens verzeild in een diepe depressie terwijl hij een roadtrip maakt naar Griekenland. Gerbrand Bakker brak, ook internationaal, door met de verfilmde roman ‘Boven is het stil’.
Presentatie: Gijs Groenteman

Charlotte Van den Broeck, dichter en schrijver

dinsdag 21 juli 2020, 19:30 uur

Dichter Charlotte van den Broeck won in juli de Confituur Boekhandelsprijs 2020 met haar prozadebuut ‘Waagstukken’. Daarin presenteert ze dertien tragische architecten die zelfmoord pleegden omwille van het door hen ontworpen gebouw. Haar dichtbundels werden al bekroond met de Herman de Coninck Debuutprijs en de Paul Snoekprijs.
Presentatie: Jellie Brouwer

Jelle Jolles, neuropsycholoog

maandag 20 juli 2020, 19:30 uur

Neuropsycholoog Jelle Jolles schreef het boek, ‘Leer je kind kennen. Over ontplooiing, leren, denken en het brein’. Voor een beter zicht op de gebruiksaanwijzing van kind en tiener. Jelle Jolles is universiteitshoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en leidt het Centrum Brein & Leren.
Presentatie: Jellie Brouwer

Sander Kollaard, schrijver

donderdag 16 juli 2020, 19:30 uur

Schrijver Sander Kollaard won in juni de Libris Literatuurprijs voor zijn roman ‘Uit het leven van een hond’. Over een dag uit het leven van een alleenstaande IC-verpleegkundige. Zijn eerdere boeken werden al bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en gekozen tot Boek van de Maand in DWDD.
Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Paul Vugts, misdaadverslaggever

woensdag 15 juli 2020, 19:30 uur

Misdaadverslaggever Paul Vugts van Het Parool heeft een 6-delige podcast gemaakt, ‘De Taghi Podcast’. Daarin neemt hij de luisteraar mee in het leven van de beruchte crimineel Ridouan Taghi. Paul Vugts schreef o.a. de bestseller ‘De strijd tegen de Amsterdamse onderwereld’ en won de Persprijs Jacques van Veen 2013.
Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Boef, rapper

dinsdag 14 juli 2020, 19:30 uur

Op 10 juli kwam het nieuwe album van Boef uit, ‘Allemaal een droom’. Boef is binnen een paar jaar gaan behoren tot de populairste rappers van Nederland. Zijn documentaire ‘Gewoon Boef’, die in mei op Videoland uitkwam, is de meest bekeken Videoland documentaire binnen 24 uur ooit.
Presentatie: Jellie Brouwer

Het rondreizend theaterfestival de Parade kan niet doorgaan deze zomer, daarom vandaag een parade-uitzending live vanuit de Bibliotheek van Den Haag. Te gast zijn LuckyTV-bedenker Sander van de Pavert en singer-songwriter Lucky Fonz III. Ook is onze eigen Boekentherapeut Helena Hilgerdenaar weer van de partij.
Presentatie: Jellie Brouwer

Anna Enquist, dichter en schrijver

donderdag 9 juli 2020, 19:30 uur

Dichter en schrijver Anna Enquist heeft een nieuwe dichtbundel uitgebracht, ‘Berichten van het front’. Waarin het ontbrekende kind wordt gezocht in de onderwereld. Over het gemis van haar overleden dochter verscheen eerder al de dichtbundel ‘De tussentijd’. In 2014 werd Enquist benoemd tot stadsdichter van Amsterdam.
Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

In het Stedelijk Museum Schiedam is de tentoonstelling ‘Realisme Nu’ te zien. Het werk van beeldend kunstenaars Peter Koole en Domenique Himmelsbach de Vries en schrijver en dichter Radna Fabias hangt op de zaal met politiek geëngageerde kunst. Zij gaan in gesprek over de vraag: Wat beweegt de politiek geëngageerde beeldend kunstenaar?
Presentatie: Frénk van der Linden

Wieteke van Zeil, cultuurjournalist en schrijver

dinsdag 7 juli 2020, 19:30 uur

Cultuurjournalist en schrijver Wieteke van Zeil beschrijft in haar nieuwe essaybundel ‘Altijd iets te vinden’ hoe nieuwe perspectieven onze blik op de geschiedenis en cultuur verruimen. Ook schreef ze het voorwoord voor ‘Het grote vrouwen kunst boek’. Dat een podium geeft aan vrouwelijke kunstenaars die niet de culturele ruimte kregen die ze verdienen.
Presentatie: Jellie Brouwer

Ecologisch tuinontwerper en groenauteur Anne Wieggers heeft een boek uitgebracht, ‘Duurzaam tuinieren’. Met alle praktische tips die je nodig hebt om een buitenruimte aan te leggen waar het al snel vol leven is. Ze is hoofdredacteur van het tuinmagazine ‘Gardeners’ World’. In de rubriek Boekentherapie adviseert onze boekentherapeut Helena Hilgerdenaar deze keer een boek van Pia Pera, nl 'Ik heb het de tuin nog niet verteld'.
Presentatie: Jellie Brouwer

Jan Cremer en Babette Cremer

donderdag 2 juli 2020, 19:30 uur

Op 3 juli wordt het boek ‘Barbaar op Ibiza’ van schrijver en beeldend kunstenaar Jan Cremer gepresenteerd. Een eenmalige uitgave ter ere van zijn 80ste verjaardag. Over zijn verblijf op Ibiza in de jaren 60 waar hij ook zijn bestseller ‘Ik Jan Cremer’ schreef. In Museum JAN in Amstelveen is een tentoonstelling met zijn schilderwerk en fotografie te zien: Cremer Noordwaarts 2010-2020.
Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Laura van der Haar, archeoloog en schrijver

woensdag 1 juli 2020, 19:30 uur

Archeoloog, dichter en schrijver Laura van der Haar schreef een coronaroman, ‘Een week of vier’. Over de onmogelijke keuze van een alleenstaande jonge moeder in tijden van een dodelijke pandemie. In 2012 won ze het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam.
Presentatie: Gijs Groenteman

Sinan Cankaya, antropoloog en schrijver

dinsdag 30 juni 2020, 19:30 uur

Cultureel antropoloog en universitair docent Sinan Cankaya bracht in mei zijn boek ‘Mijn ontelbare identiteiten’ uit. Over zijn worsteling met het opgroeien in Nederland als kind van Turkse arbeidsmigranten. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar discriminatie binnen de politieorganisatie.
Presentatie: Jellie Brouwer

Thema-uitzending: inclusiviteit in de cultuursector

maandag 29 juni 2020, 19:30 uur

De brief ‘Wij zien jullie, witte kunst- en cultuursector’ in de Theaterkrant zorgde voor rumoer in de podiumkunsten. Ondertekenaar Manoushka Zeegelaar Breeveld, projectleider van ‘Musea bekennen kleur’ Aspha Bijnaar en artistiek leider van Het Rosa Ensemble Daniel Cross gaan erover in gesprek.
Presentatie: Frénk van der Linden

Jaap Scholten, schrijver

donderdag 25 juni 2020, 19:30 uur

In mei verscheen de nieuwe roman van schrijver Jaap Scholten, ‘Suikerbastaard’. Gebaseerd op de nauwelijks bekende geschiedenis van een immense Hollandse onderneming in de binnenlanden van Ethiopië. Voor eerdere boeken ontving hij Overijssels Boek van het Jaar en de Libris Geschiedenis Prijs.
Presentatie: Jellie Brouwer

Annette Apon, filmregisseur

woensdag 24 juni 2020, 19:30 uur

Regisseur Annette Apon heeft een nieuwe film gemaakt, ‘Leonie actrice en spionne’. Over actrice Leonie Brandt die in de jaren dertig en veertig haar talent gebruikte om een dubbelspionne te worden. Eerder maakte ze al filmische portretten van de vrouwen Fien de la Mar en Henriette Roland Holst.
Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Sandra Beerends, filmproducer en -regisseur

dinsdag 23 juni 2020, 19:30 uur

Filmproducer Sandra Beerends maakt haar debuut als regisseur met haar documentaire ‘Ze noemen me Baboe’. Over het levensverhaal van de Javaanse Alima, die in de jaren veertig werkt als baboe (kindermeisje) voor een Nederlandse familie. De film ging in première tijdens IDFA 2019 en kreeg de prijs voor Beste Documentaire tijdens het DOK.fest 2020.
Presentatie: Jellie Brouwer

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1