appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Kunststof

Talkshow met prominenten over cultuur en media. Presentatie: Jellie Brouwer en Frénk van der Linden.

Podcast afleveringen

Kunststof - Sonja Wyss, documentairemaker

donderdag 23 januari 2020, 19:30 uur

De nieuwe film Farewell Paradise van Sonja Wyss gaat op 25 januari in première op het IFFR (filmfestival Rotterdam). In de film vertelt Wyss het verhaal van haar eigen familie. Na een rustige jeugd op de Bahama’s verhuisden ze in de jaren ’60 halsoverkop naar Zwitserland. Wat is er gebeurd? En hoe ga je daar mee om? De verhalen van haar drie zussen zorgen ervoor dat we langzaam steeds meer over deze familie te weten komen.
Presentatie: Jellie Brouwer

Kunststof - Gülşah Doğan, documentairemaker

woensdag 22 januari 2020, 19:30 uur

Documentairemaker Gülşah Doğan maakte het nieuwe tweeluik ‘Terug naar de Akbarstraat’, die op 22 en 23 januari wordt uitgezonden. In de documentaire keert presentator Felix Rotterberg terug naar de Akbarstraat, waar hij in 2002 al een documentaire over maakte. Toen was het ‘de slechtste wijk van Nederland’, nu is dat beeld veranderd door veel vernieuwingen.
Presentatie: Jellie Brouwer

Kunststof - Erik van Lieshout, kunstenaar

dinsdag 21 januari 2020, 19:30 uur

Beeldend kunstenaar Erik van Lieshout maakte een nieuwe film: Beer (bier) die op 23 januari op het IFFR (Filmfestival in Rotterdam) in première gaat. In Beer vraagt van Lieshout zich af of je als kunstenaar nog vrij en compromisloos kunt zijn als je een prijs wint die bestaat uit een groot geldbedrag, geschonken door een multinational. Dat overkwam hemzelf, toen hij de Heinekenprijs voor de Kunst won.
Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Kunststof - Pepijn Gunneweg, acteur

maandag 20 januari 2020, 19:30 uur

Acteur Pepijn Gunneweg is sinds 5 januari terug in de theaters. Dit keer niet met zijn theatergroep de Ashton Brothers maar met een eerste soloshow ‘The Great Wonder’. In deze show gaat hij, met behulp van poëtische acts en goocheltrucs, op zoek naar het Grote Wonder. Gunneweg is vooral bekend als presentator van de BZT show. Ook speelt hij mee in het Klokhuis.
Presentatie: Frénk van der Linden

Floris Kortie, presentator

donderdag 16 januari 2020, 19:30 uur

Presentator Floris Kortie vertelt in de voorstelling Het Jaar 250 na Beethoven, samen met pianiste Vera Kooper, het levensverhaal van Ludwig van Beethoven. Tweeënhalve eeuw na de geboorte van de componist is zijn muziek nog steeds alom bekend. Maar wie was Beethoven eigenlijk? Kortie, die wekelijks te zien is als mede-presentator van het programma Podium Witteman, beantwoord deze vraag met historisch bewijsmateriaal, Youtube -video’s en natuurlijk met de muziek van Beethoven.
Presentatie: Jellie Brouwer

Resi Lankester, schrijver en journalist

woensdag 15 januari 2020, 19:30 uur

Toen schrijver Resi Lankester halverwege de twintig was, pleegde haar vader zelfmoord. Tien jaar later interviewde zij als journalist, kinderen van ‘zelfmoordouders’. Die gesprekken inspireerde haar om het boek ‘Na de Val’ te schrijven. Het vertelt niet alleen het verhaal van Lankester en de dood van haar vader, maar ook nog vijf andere verhalen van volwassen kinderen en de nasleep van de zelfgekozen dood van hun ouders.
Presentatie: Gijs Groenteman

Herman Koch, schrijver

dinsdag 14 januari 2020, 19:30 uur

Schrijver Herman Koch was negentien toen hij naar Finland vertrok om in de afgelegen bossen te werken. Zijn moeder was net overleden en hij vluchtte voor zijn vader en diens nieuwe vriendin. Veertig jaar later is Koch terug in Finland om deze vlucht en zijn eigen geschiedenis onder de loep te nemen. En nu komt alles samen in de roman Finse Dagen, over rouwen en volwassen worden.
Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Sam de Jong, filmregisseur

maandag 13 januari 2020, 19:30 uur

Goldie, de nieuwe film van regisseur Sam de Jong, verschijnt op 16 januari in de Nederlandse bioscopen. De film gaat over de 18-jarige Goldie die probeert door te breken als hiphop-danseres in New York, om zo geld te verdienen voor haar minderjarige zusje nadat hun moeder is opgepakt. Eerder al ging de film in première op het Internationale Filmfestival in Berlijn. De Jong houdt zich, nu en in eerder werk, veel bezig met de hedendaagse jeugdcultuur en de vraag hoe het is om op te groeien in de 21ste eeuw.
Presentatie: Jellie Brouwer

Johan de Meij en Jacob de Haan, componisten en dirigenten

donderdag 9 januari 2020, 19:30 uur

Componisten Johan de Meij en Jacob de Haan wonnen beiden de Buma Classical Award. De één in 2017, de ander in 2018. Ze componeren alle twee symfonische blaasmuziek voor Harmonie, Fanfare en Brassband, HaFaBra en behoren tot de meest uitgevoerde levende klassieke componisten in binnen- en buitenland.
Presentatie: Frénk van der Linden

Bobby Boermans, regisseur

woensdag 8 januari 2020, 19:30 uur

Regisseur Bobby Boermans maakte voor de EO een nieuwe dramaserie: Hoogvliegers. Over jonge mensen in opleiding tot F-16 vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. Een bewogen reis naar volwassenheid tijdens een loodzware opleiding. Hoofdrolspelers zijn onder anderen Soy Kroon, Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat.
Presentatie: Jellie Brouwer

Kunststof - Ruben Hein, zanger en pianist

dinsdag 7 januari 2020, 19:30 uur

Zanger en pianist Ruben Hein en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest gaan op clubtour met een nieuw programma, een mix van pop en jazz met een symfonisch randje. Hein is bekend geworden door zijn optredens in Linda’s Zomerweek en het winnen van Wie is de mol.
Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Joep van Deudekom, cabaretier en presentator

maandag 6 januari 2020, 19:30 uur

Cabaretier en presentator Joep van Deudekom heeft een nieuw televisieprogramma: Wie denk je wel dat je bent? Samen met cabaretier Rob Urgert onderwerpt hij twee groepen mensen in de samenleving die lijnrecht tegenover elkaar staan aan experimenten. Want zijn vleeseters meer macho en asocialer dan vegetariërs? En zijn VVD’ers echt grotere graaiers dan Groenlinksers?
Presentatie: Jellie Brouwer

Marc de Hond, presentator en theatermaker

donderdag 2 januari 2020, 19:30 uur

Presentator en theatermaker Marc de Hond heeft zijn nieuwe voorstelling ‘Voortschrijdend inzicht’ omgedoopt tot interviewmarathon. Na zijn diagnose blaaskanker wil hij iets nalaten voor zijn kinderen voor als het niet goed afloopt. Interviewers die aan het interviewproject meedoen zijn onder anderen Janine Abbring, Paul de Leeuw en Coen Verbraak.
Presentatie: Jellie Brouwer

Diederik Jekel, wetenschapsjournalist

woensdag 1 januari 2020, 19:30 uur

Wetenschapsjournalist Diederik Jekel begint een eigen YouTube-kanaal over klimaatverandering. Hij heeft zijn baan als presentator voor het programma ‘De Kennis van Nu’ opgezegd om zich te concentreren op zijn nieuwe project. Hij is bekend geworden als vaste gast in De Wereld Draait Door en door zijn deelname aan Wie is de mol.
Presentatie: Gijs Groenteman

NPO Radio 1 Eindejaarsconference in Radio Kunststof

dinsdag 31 december 2019, 19:30 uur

Na het succes van vorig jaar houdt cabaretier en columnist Vincent Bijlo dit jaar opnieuw een Radio Oudejaarsconference in Kunststof. Hij neemt het afgelopen jaar onder de loep aan de hand van radiofragmenten. Live met publiek, vanuit het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.
Presentatie: Jellie Brouwer

Ack van Rooyen, jazztrompettist en flügelhornist

maandag 30 december 2019, 19:30 uur

Jazztrompettist en flügelhornist Ack van Rooyen wordt 1 januari 90 jaar en dat gaat hij vieren. Twee dagen later geeft hij een verjaardagsconcert in het Bimhuis in Amsterdam, samen met zijn favoriete Nederlandse jazzmusici. Hij hoort bij de eerste moderne jazzgeneratie in Europa en maakt furore op de flügelhorn.
Presentatie: Jellie Brouwer

Merel en Kirsten Westrik en Marjan van den Berg

donderdag 26 december 2019, 19:30 uur

De zussen Merel en Kirsten Westrik zijn beiden in de journalistiek terecht gekomen: Merel heeft haar eigen talkshow op Net5 en Kirsten werkt als nieuwspresentator voor AT5. Dat hebben ze niet van een vreemde, want moeder Marjan van den Berg is freelance journalist. Ze schrijft onder andere het feuilleton ‘Sanne’ voor weekblad Margriet.
Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Marita Mathijsen en Alma Mathijsen

woensdag 25 december 2019, 19:30 uur

Moeder Marita Mathijsen, emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde, en dochter schrijver Alma Mathijsen, publiceren beiden boeken. Marita schreef ‘Jacob van Lennep, een bezielde schavuit’ en ‘Ik wil geen hond zijn’ is van Alma’s hand. Samen schreven ze voor de Maand van de Geschiedenis het Essay ‘Niet schrikken mama’.
Presentatie: Gijs Groenteman

Peter Beets en Marius Beets

dinsdag 24 december 2019, 19:30 uur

Broers Peter en Marius Beets zijn allebei in de wereldtop van de jazzmuziek terecht gekomen. Peter als jazzpianist en Marius als jazzbassist. Ze maken allebei deel uit van verschillende ensembles, wonnen vele prijzen en treden soms nog samen op als The Beets Brothers. Dit jaar vierden de broers hun 35-jarig jubileum.
Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Henk van Os en Pieter van Os

maandag 23 december 2019, 19:30 uur

Vader Henk van Os en zoon Pieter van Os hebben ieder hun eigen expertise. Als kunsthistoricus was Henk hoogleraar Kunst- en cultuurgeschiedenis en directeur van het Rijksmuseum. Hij gaf dit jaar nog een exclusief kunstcollege. Pieter studeerde politieke wetenschappen en is nu redacteur van NRC Handelsblad. Onlangs verscheen zijn boek ‘Liever dier dan mens’.
Presentatie: Frénk van der Linden

Diederik Ebbinge, programmamaker en acteur

donderdag 19 december 2019, 19:30 uur

Programmamaker en acteur Diederik Ebbinge komt met een eigen latenightshow op de zondagavond: Promenade. Zonder bank, zonder tafel of desk maar wel met een skyline. Hij is onder meer bekend van zijn rol Anton in de succesvolle serie De Luizenmoeder en van zijn cabaretgroep De Vliegende Panters.
Presentatie: Gijs Groenteman

In het nieuwe boek van Ionica Smeets, Superlogisch, geeft de wiskundige een les getallen waardoor alles logisch wordt. In het dagelijks leven regent het getallen, maar wat zit er achter die getallen? Wat is de logica achter een BH-maat als 70F en hoe kun je een miljoenennota van 284.500.000.000 euro begrijpen? Van grote vragen tot praktische tips.
Presentatie: Jellie Brouwer

Irma Wijsman, documentairemaker

dinsdag 17 december 2019, 19:30 uur

Irma Wijsman maakte een documentaire over de ziekte van haar man, Michel van Dousselaere. Hij lijdt aan progressieve afasie waardoor zijn spraak verdwijnt. Fotograaf Stephan Vanfleteren volgde het stel een jaar, dat nu resulteert in een fotoboek en expositie in Gent. Een ode aan de liefde en de kwetsbaarheid van het leven.
Presentatie: Jellie Brouwer

Leo de Boer, filmmaker

maandag 16 december 2019, 19:30 uur

Filmmaker Leo de Boer heeft een nieuwe documentaire: Roes. Er is altijd wel een reden voor een drankje. Omringd door mensen die net als De Boer wel van een borrel houden, stopt hij in Roes een maand met het drinken van alcohol. Waarom drinken we als we weten dat het niet goed voor ons is? En wanneer ben je verslaafd?
Presentatie: Jellie Brouwer

Blaudzun, zanger en componist

donderdag 12 december 2019, 19:30 uur

Zanger en componist Blaudzun maakt een soundtrack voor de nieuwe expositie ‘Polke vs Blaudzun, muziek van onbekende herkomst’, in het Cobra Museum in Amstelveen. Hij componeerde en produceerde audio voor negen werken van de overleden Duitse kunstenaar Sigmar Polke. Daardoor zijn ze in 3D audio te ervaren.
Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Merijn Tol, culinair journalist en kok

woensdag 11 december 2019, 19:30 uur

Culinair journalist en kok Merijn Tol heeft een nieuw kookboek geschreven: Beiroet. Al jaren pendelt ze tussen Amsterdam en de Libanese hoofdstad. En nu haalt ze met dit boek de Libanese geuren en smaken naar Nederland. Naast kookboeken schrijft ze ook voor delicious. magazine en heeft ze een eigen productlijn met Nadia Zerouali.
Presentatie: Jellie Brouwer

JB Meijers, muzikant en producent

dinsdag 10 december 2019, 19:30 uur

Muzikant en producer JB Meijers, toert door het land met zijn nieuwe voorstelling: ‘Deltaboy’. Waarin hij zich onderdompelt in zijn liefde voor de ‘Deltablues’. Is het de oorsprong van zijn carrière? Hij is bekend geworden als lid van De Dijk en The Common Linnets.
Presentatie: Jellie Brouwer

Emma Lesuis, theater- en documentairemaker

maandag 9 december 2019, 19:30 uur

Theater- en documentairemaker Emma Lesuis staat nu in het theater met haar voorstelling: Aardappelbloed. Je wordt live meegenomen op haar reis naar Mama Sranang. Tijdens de reis wordt ze geconfronteerd met het slavernijverleden en haar eigen Surinaamse identiteit. Dit jaar won ze op het documentaire festival IDFA de Karen de Bok Talent Prijs.
Presentatie: Gijs Groenteman

Inés ten Berge, programmamaker

donderdag 5 december 2019, 19:30 uur

Programmamaker Inés ten Berge komt met een nieuwe documentaire: ‘Heb je kinderen?’ In deze persoonlijke zoektocht vraagt ze zich af: hoe kan ik accepteren dat ik ongewenst kinderloos ben in een wereld waarin alles kan? Nu is ze 49 en is haar kinderwens niet verdwenen. Zal ze het nog één keer proberen?
Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Iris Kensmil, kunstenaar

woensdag 4 december 2019, 19:30 uur

Kunstenaar Iris Kensmil presenteert haar nieuwe tentoonstelling: ‘Blues Before Sunrise’. Daarin laat ze het publiek kennismaken met de geschiedenis van de zwarte emancipatiebeweging. Van filosofen en auteurs tot activisten en verpleegkundigen komen voorbij in haar tekeningen en schilderijen.
Presentatie: Jellie Brouwer

Ton Koopman, dirigent

dinsdag 3 december 2019, 19:30 uur

Dit jaar is een jubileumjaar voor dirigent Ton Koopman. In oktober werd hij 75 jaar oud, zijn Amsterdam Baroque Choir bestaat 35 jaar en zijn Amsterdam Baroque Orchestra 40 jaar. Om dat te vieren gaat Koopman op tournee door Europa met het Weihnachts Oratorium van Bach. In december staat hij twee keer in Nederland.

Stella Bergsma, opiniemaker en schrijver

maandag 2 december 2019, 19:30 uur

Opiniemaker en schrijver Stella Bergsma schreef samen met columnist Sylvia Witteman het nieuwe boek: ‘Van lichtekooi en zwiepkanarie, lexicon der onterecht vergeten woorden’. Over de taal die verandert en alle woorden die daardoor verloren gaan. Bergsma schrijft ook columns en is vaste gast bij het praatprogramma ‘Ladies Night’.
Presentatie: Jellie Brouwer

Margriet Sitskoorn, neuropsycholoog

woensdag 27 november 2019, 19:30 uur

In haar nieuwe boek ‘Het 50+ brein’ beschrijft neuropsycholoog Margriet Sitskoorn de veranderingen in het oudere brein. Naarmate we ouder worden verliest ons brein vaardigheden, maar het ontwikkelt zich ook. Eerder verschenen boeken van haar hand zijn ‘Het maakbare brein’ en ‘Lang leven de hersenen’.
Presentatie: Jellie Brouwer

Erik Jan Harmens, dichter en schrijver

dinsdag 26 november 2019, 19:30 uur

Dichter en schrijver Erik Jan Harmens heeft een nieuwe poëziebundel: ‘Kom’. In deze gedichten staan seks, hunkering en aftakeling centraal. Naast poëzie schrijft hij romans. Bekende werken zijn ‘Hallo muur’ en ‘Door het licht’. Ook schrijft hij columns over prikkels en maakt hij de podcastserie ‘Onverdoofd’.
Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Florentijn Hofman, kunstenaar

maandag 25 november 2019, 19:30 uur

Kunstenaar Florentijn Hofman komt met nieuwe werken. Voor de tentoonstelling ‘Humania’ in het NEMO maakte hij ‘Een handstand’: een 8,5 meter hoog mensfiguur in de handstand. In Rotterdam werkt hij nu aan een 10 meter hoge vos. Hij is wereldwijd bekend geworden door zijn reusachtige gele badeend ‘Rubber Duck’.
Presentatie: Jellie Brouwer

Paul Haenen, acteur en toneelmaker

donderdag 21 november 2019, 19:30 uur

Acteur en toneelschrijver Paul Haenen toert door het land met zijn nieuwste voorstelling: Haenen brengt vreugde. Waarin hij een persoonlijk inkijkje geeft, optimistisch is, maar ook kritisch naar de actualiteit kijkt. Ook komen zijn bekende alter ego’s Margreet Dolmans en dominee Gremdaat voorbij.
Presentatie: Gijs Groenteman

Thema uitzending: De week van de Podcast

woensdag 20 november 2019, 19:30 uur

Deze week is het De week van de Podcast op NPO radio 1. Daarom wordt er elke dag een nieuwe podcast gelanceerd. Met makers Laura Kors en Michiel Eijsbouts praten we over hun podcasts die vanaf deze week te beluisteren zijn.
Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Oeke Hoogendijk, filmmaker

dinsdag 19 november 2019, 19:30 uur

Na haar documentaires over Marten en Oopjen en Het Nieuwe Rijksmuseum komt filmmaker Oeke Hoogendijk met een nieuwe film: My Rembrandt. Met Rembrandt verzamelaars van over de hele wereld. Waarom raakt zijn kunst mensen zo en wat maakt zijn schilderijen technisch zo bijzonder?
Presentatie: Gijs Groenteman

Stephanie Louwrier, actrice

maandag 18 november 2019, 19:30 uur

In de voorstelling ‘De Verleiders Female’ legt actrice Stephanie Louwrier de machtsongelijkheid tussen man en vrouw bloot. Met onder andere Susan Visser en Jelka van Houten. In een mix van stand-up en persoonlijke verhalen behandelt ze het glazen plafond, de loonkloof en #MeToo.
Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Raymi Sambo, acteur en regisseur

donderdag 14 november 2019, 19:30 uur

Acteur en regisseur Raymi Sambo heeft een nieuwe theatervoorstelling: Poker. Over vier succesvolle mannen met gezinnen die elke vrijdag bij elkaar komen om te pokeren. Tijdens deze avond kunnen ze helemaal zichzelf zijn, vallen alle maskers af en hebben ze gemeenschap met elkaar. Tot één van de mannen vertelt dat hij het Hepatitis B-virus heeft.
Presentatie: Gijs Groenteman

Claudia de Breij, cabaretier

woensdag 13 november 2019, 19:30 uur

Cabaretier Claudia de Breij buigt zich in haar nieuwe boek over Nederland. Over waar het misging en hoe het weer kan goedkomen. In ‘Lang leve ons, wie willen we eigenlijk zijn?’ stelt ze zichzelf vragen als: Mag je dan helemaal niks meer zeggen in dit land? En kunnen we weer gewoon een gesprek met elkaar hebben, ook als we oneens zijn?
Presentatie: Jellie Brouwer

Loes Luca, actrice

dinsdag 12 november 2019, 19:30 uur

In de nieuwe film ‘Mi Vida’ speelt actrice Loes Luca de hoofdrol van kapster Lou. Ze heeft de droom om in Spanje te wonen, maar hoe moet het dan met de kinderen en kleinkinderen? Lou Dompelt zich onder in de Spaanse stad Cádiz, vergeet haar zorgen en wil een kapsalon in Spanje beginnen. Maar dan komen haar kinderen in opstand.
Presentatie: Gijs Groenteman

Tom Hofland, schrijver en programmamaker

maandag 11 november 2019, 19:30 uur

Het nieuwste boek van schrijver Tom Hofland ‘Vele vreemde vormen’ vertelt het verhaal van privédetective Tomás Mancanza. Hij vult zijn dagen met het opsporen van verloren hondjes en het observeren van affaires. Wanneer hij verliefd wordt probeert hij zijn leven opnieuw in te richten. Tot hij op een avond wordt gebeld.
Presentatie: Jellie Brouwer

Thema uitzending: de toekomst van het museum

donderdag 7 november 2019, 19:30 uur

Waaraan moet een modern museum voldoen? Hoe trek je publiek? De internationale Raad voor Musea komt er niet uit. Wij spreken over dit internationale debat over de museumdefinitie met museumdirecteuren Sjarel Ex, Ann Demeester en Deirdre Carasso.
Presentatie: Frénk van der Linden

Op de dag dat de radio in Nederland 100 jaar bestaat kijken wij naar het hoorspel. Met makers Peter te Nuyl, Florian de Backere, Floris van Bergeijk en Jeroen Stout praten we over de magie van het hoorspel, de geschiedenis maar ook de toekomst. Want is er nog plaats voor hoorspelen of moet het plaatsmaken voor de podcast..?
Presentatie: Jellie Brouwer

DWDD en Kunststof

dinsdag 5 november 2019, 19:30 uur

Morgen is het precies 100 jaar geleden dat de eerste radio-uitzending in Nederland plaatsvond. Dat moet gevierd worden. In samenwerking met De Wereld Draait Door maakt Kunststof een speciale uitzending. Er wordt radio gemaakt op televisie met radiolegendes uit die afgelopen 100 jaar.
Presentatie: Jellie Brouwer

Frank Heinen, schrijver

maandag 4 november 2019, 19:30 uur

Vandaag verschijnt het boek ‘Buiten de lijnen’ van Frank Heinen. Het is zijn eerste voetbalboek en schetst de verhalen van meer dan 170 voetballers. Over hun leven op het veld, maar ook juist het leven buiten de lijnen. Eerder dit jaar verscheen zijn debuutroman ‘De zaak Tom’. hij schrijft ook verhalen voor o.a. Vrij Nederland, De Volkskrant en Studio Voetbal.
Presentatie: Jellie Brouwer

Jan Akkerman, gitarist

donderdag 31 oktober 2019, 19:30 uur

Gitarist Jan Akkerman heeft bijna alle prijzen gewonnen die er te winnen zijn. Hij werd ooit uitgeroepen tot beste gitarist ter wereld en speelde samen met de groten der aarde. Nu komt hij na acht jaar weer met een nieuw solo album: Close Beauty. Voor zijn solo carrière was hij lid van de band Focus.
Presentatie: Jellie Brouwer

Stephan Vanfleteren, fotograaf

woensdag 30 oktober 2019, 19:30 uur

In het FOMU (fotomuseum) van Antwerpen is nu de overzichtstentoonstelling van fotograaf Stephan Vanfleteren te zien. De tentoonstelling ‘Present’ toont zijn indrukwekkende 33-jarige carrière, die begon met journalistiek werk voor Vlaamse kranten. Kenmerkend voor zijn werk is zijn indringende zwart-wit portretfotografie.
Presentatie: Jellie Brouwer

Bert van Leeuwen, presentator

dinsdag 29 oktober 2019, 19:30 uur

EO-presentator Bert van leeuwen heeft een nieuw programma ‘Proef eenzaamheid’ waarin iemand een week van zijn of haar familie en vrienden wordt afgezonderd. Bert van Leeuwen zit 35 jaar in het vak. Zijn grootste succes is ‘Het Familiediner’ wat al bijna 20 jaar op televisie te zien is.
Presentatie: Gijs Groenteman

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1