Cultuur & Media

Wat weet je van vernielende vogels, een cadeau van 700 kilo en de BBB? Speel de Nationale Nieuwsquiz

KRO-NCRV
foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat weet je van vernielende vogels, een cadeau van 700 kilo en de BBB? Speel de Nationale Nieuwsquiz

Welk dorp stond deze week vol in de aandacht omdat de BBB daar samen kwam? Welk cadeau van 700 kilo kreeg voetballer Matthijs de Ligt van een ploeggenoot? En welke vogelsoort heeft een clubgebouw in Friesland vernield? Speel de Nationale Nieuwsquiz.

Speel mee op de radio

De Nationale Nieuwsquiz is onderdeel van het programma Spraakmakers (KRO-NCRV) en wordt elke dag uitgezonden tussen 11:15 en 11:30. Wil je ook meespelen op de radio? Geef je dan op. De nieuwskenner van de week wint 100 euro!

NPO Radio 1 studio

Als je deelneemt, krijg je meteen een uniek kijkje in de keuken van de radio. Je wordt namelijk ontvangen in de studio waar alle NPO Radio 1-programma’s worden uitgezonden. Je ziet de redactie van Spraakmakers aan het werk (niet te dichtbij, anders zie je de antwoorden van de quiz) en natuurlijk kun je je nieuwskennis eens echt laten testen door presentatoren en quizmasters Ghislaine Plag, Roos Abelman of Carl-Johan de Zwart.

Mis niets met de nieuwsbrieven van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets.

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie