Cultuur & Media
MAX

Dries Roelvink: 'Met mij moet je geen hele enge dingen gaan doen'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Dries Roelvink: 'Met mij moet je geen hele enge dingen gaan doen'

Zanger Dries Roelvink heeft zich ontwikkeld tot duizendpoot. Zo is hij naast zanger tegenwoordig ook verslaggever voor RTL Boulevard op het Binnenhof en maakte hij furore met een dagelijkse bijdrage in 1 op 1 met Sven Kockelmann. Toch is Dries Roelvink niet bereid om aan alles maar mee te doen. "Met mij moet je geen hele enge dingen gaan doen."

Video niet beschikbaar

Dat zei Dries Roelvink zondag bij De Perstribune van MAX. "Ik ben al een paar keer benaderd voor Wie is de Mol? en Expeditie Robinson. Maar die programma’s gaan mij te ver. Dan ga ik te ver weg uit mijn comfortzone. Dan mis ik mijn dagcrème en mijn gel. En bij Wie is de Mol? zie ik ze ook hele gekke opdrachten doen. Daar stuur ik m’n zoons (Dave & Donny red.) wel naartoe."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Carrière

Als jonge artiest zag Dries Roelvink zijn plaatsgenoot René Froger al vroeg schitteren en bekend worden. Dat maakte dat Roelvink dacht 'dat wil ik ook', nadat hij een carrière als voetballer bij DWS en FC Amsterdam zag mislukken. Roelvink wist ook dat hij daarvoor bekend moest worden. "Er zijn zoveel artiesten in Nederland. Maar van de duizenden zangers ken je er maar twintig of dertig. Als je niet bekend bent verkoop je ook geen platen." Het maakte dat Roelvink altijd de publiciteit is blijven opzoeken. Met als hoogtepunt de ANWB-reclame in de gele zwembroek.

Angst voor de dood

In zijn biografie is Dries Roelvink open over zijn grote angsten. Zo is hij hypochonder, dat komt voort uit zijn grote angst voor de dood. "De hele dag houd ik mezelf maar bezig met leuke dingen." Op die manier hoeft Roelvink er niet aan te denken. Hij had er een mooi gesprek over met Kees van der Staaij, maar die heeft Roelvink niet kunnen helpen. "Ik dacht, zelfs hij weet het niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Als jonge jongen ging Roelvink een keer vliegen in clubkostuum van DWS. Omdat hij die vlucht overleefde gaat hij tot op de dag van vandaag in pak en stropdas vliegen, zelfs al gaat hij naar Gran Canaria. Het zorgt voor lachende gezichten bij zijn zoons Dave en Donny en bij alle andere vliegtuigpassagiers.

De Perstribune: Dries Roelvink

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie