Cultuur & Media

Actuele podcast over onze oosterburen: 'Der Bundescast'

foto: Markus Spiske/Oppostion24foto: Markus Spiske/Oppostion24
  1. Nieuwschevron right
  2. Actuele podcast over onze oosterburen: 'Der Bundescast'

[VPRO - AVROTROS - RAD1] Het CDU onder aanvoering van 'Mutti Merkel' koerst aan op weer een verkiezingsoverwinning. De SPD is de gedoodverfde tweede. Op het eerste gezicht lijken de middenpartijen in Duitsland zeer stabiel, maar is dat wel echt zo? Of moet ook ons buurland zich opmaken voor de opkomst van politieke extremen? Antwoord op deze en andere Duitsland vragen krijg je in de vierdelige podcast-serie Der Bundescast.

De naderende Duitse verkiezingen waren voor Bureau Buitenland reden voor deze vierdelige podcast over onze oosterburen. In Der Bundescast bespreekt Duits politicus Otto Fricke met presentator Chris Kijne - en wekelijks een 'special guest' - vier actuele thema's: de naderende verkiezingen, het rijke zuiden, innovatie en hun omgang met vluchtelingen. Zodat je in één week weer helemaal bij bent.

Download hier Der Bundescast

Der Bundescast vind je hier, in iTunes en in Stitcher.
(Als je enthousiast bent over Der Bundescast, zou je dan een review achter willen laten in iTunes? Dat helpt ons om de zichtbaarheid van de podcast te vergroten. Dankjewel!)

Wie de gebeurtenissen in Duitsland graag op de voet volgt, zit komende week goed bij NPO Radio 1:

(Onder voorbehoud van wijzigingen)

Het Radio 1 journaal en Nieuws & Co houden je de hele week op de hoogte van het laatste campagnenieuws, en brengen aanvullende reportages vanuit Duitsland.

Vrijdag 22 september:
EenVandaag besteedt in een speciale Duitsland uitzending aandacht aan de Duitse politiek, en praat over ónze beleving van Duitsland.
Dit Is De Dag heet vrijdag voor één keer Dieses Tag. Rondom een centraal thema besteedt Thijs van den Brink aandacht aan de verkiezingen.

Zaterdag 23 september:
WNL op Zaterdag staat de gehele uitzending in het teken van de verkiezingen.

Zondag 24 september:
OVT staat het eerste uur grotendeels in het teken van die verkiezingen, met als gasten: Michelle de Waard, Willem Melching en Annette Birchel.

Om 17.55 uur begint een special uitslagenavond op NPO Radio 1:
NOS en Bureau Buitenland maken tot 20.00 uur een uitzending waarin de eerste prognoses van de verkiezingsuitslagen centraal staan. Er wordt live geschakeld tussen verslaggevers in Berlijn en gasten in de studio. Presentatie: Chris Kijne en Winfried Baijens.
Aansluitend op deze uitzending diept het programma Kwesties een onderwerp uit dat centraal stond in de verkiezingen.

Ster advertentie
Ster advertentie