Cultuur & Media
AVROTROS

Lara Billie Rense: 'Non-binair zijn is ook maar een werktitel'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Lara Billie Rense: 'Non-binair zijn is ook maar een werktitel'

Taal is voor Lara Billie Rense ontoereikend in hoe die zich voelt. "Non-binair zijn is ook maar een werktitel, een etiket. Je zet je daarmee af tegen het binaire denken. Terwijl ik me veel meer voel dan dat", zegt de radiopresentator in MISCHA!.

#196 - Lara Billie Rense - MISCHA!

De presentator wil zich "ontworstelen van een manier van denken die heel binair is. Van twee uitersten die over het algemeen ook nog eens tegenover elkaar worden gezet: man en vrouw. Om gelukkig te worden en te zijn moet ik me daar op een andere manier in gaan bewegen, liefst voorbij aan die oppositie man en vrouw."

'Taal is ontoereikend'

Rense merkt dat jongere generaties vaker op zoek zijn naar woorden voor genderuitingen die niets met gender of geslacht te maken hebben. Dat kunnen zelfs dieren zijn. "Dat geeft wel aan dat taal ontoereikend is. We zetten dingen vaak erg vast met taal. Als een woord eenmaal uitgesproken is kun je niet meer terug, dan is dat gezegd en heb je dat label."

Rense is binnenkort ook voor het eerst op tv te zien, zo vertelt de presentator aan Mischa Blok. Die presenteert vanaf 19 februari namelijk het televisieprogramma Mediastorm voor HUMAN op NPO2, samen met Tim de Wit. "Ik zie mezelf niet als rolmodel, maar ik kan me wel voorstellen dat het voor mensen nieuwe werelden opent, doordat ze mij kennen en weten waar ik doorheen ben gegaan. Het lijkt me niks mooiers dan dat daar opeens op tv dat non-binaire lijf van mij staat te presenteren."

#196 - Lara Billie Rense - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie