Cultuur & Media
MAX

Yvette van Boven: 'Tips van kijkers zijn waardevol'

foto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Yvette van Boven: 'Tips van kijkers zijn waardevol'

TV-kok en schrijver Yvette van Boven is al ruim een decennium een begrip in de culinaire wereld. Naast dat Van Boven zelf veel inspiratie opdoet, en ondersteuning krijgt van een redactie, heeft ze ook veel aan de tips van kijkers.

Dat zei Van Boven zondag bij De Perstribune van MAX. "Die tips zijn waardevol, want niet altijd alles vind je zomaar online." Het gaat volgens Van Boven met name over lokale tips. Zelf werd ze – tijdens de opnames van het programma De Streken van Van Boven – verrast door bonen met peren uit Staphorst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Koken met Van Boven

Yvette van Boven is vooral bekend van het programma Koken met Van Boven. Ze ziet zichzelf als vertaler in de keuken. "De echte ontwerpers zijn de grote chefs zoals Ottolenghi, maar ook de hele Nordix kitchen. Dat zijn mensen die heel erg op de natuur zitten. Ik ben iemand die kijkt naar wat er gebeurt en dat vertaalt naar een soort huiselijke variant." Van Boven zegt altijd te kijken naar toepasselijke gerechten die passen bij de tijd.

Paul de Leeuw

Van Boven werkt inmiddels aan een kookboek met Paul de Leeuw en diens zoon. Daarnaast is ze zich ook aan het verdiepen in het wildplukken, waar ze ook een boek over wil schrijven. En dat terwijl op dit moment haar tv-programma De Streken van Van Boven op tv is. Dit is vanaf morgen te zien om 19:25 uur op NPO 2.

De Perstribune: Yvette van Boven

Ster advertentie
Ster advertentie