Cultuur & Media
NOS

Luistertip: Hoe een Limburgse man van het ene op het andere moment verdween

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luistertip: Hoe een Limburgse man van het ene op het andere moment verdween

Naast schrijver, zanger en journalist is Frans Pollux nu ook podcastmaker. Voor de NTR en NPO Radio 1 maakt hij de podcast De Laatste Dans, waarin hij op zoek gaat naar een Limburgse man die van het ene op het andere moment verdween.

Presentator Wilfried de Jong sprak erover met Pollux in NOS Met het Oog op Morgen.

Frans Pollux over zijn podcast over een verdwenen Limburger

Video niet beschikbaar

De podcast van Pollux draait om Uwe, stamgast van een café in Roermond. Zeven jaar geleden nodigt hij vrienden en familie uit voor een feestavond. Daarop vertelt Uwe dat hij niet lang meer te leven heeft, om vervolgens van de radar te verdwijnen.

Uwe

Pollux probeert erachter te komen wat er met Uwe gebeurd is. Tijdens zijn zoektocht leert hij de Limburger steeds beter kennen. "Er kwam steeds meer naar boven over het verleden van Uwe en de relaties met de mensen die ik sprak."

Wat er precies met Uwe gebeurd is, wil Pollux niet verklappen. Wel zegt hij dat niet alles wat Uwe vertelde waar bleek te zijn. "Hij kon dingen heel goed mooier maken dan ze waren. Dat hebben vrienden aan mij verteld."

Zeven delen

De podcastserie bestaat uit zeven afleveringen, van elk ongeveer drie kwartier. Vanaf vrijdag zijn de eerste vier afleveringen te beluisteren, via deze link. De andere drie afleveringen verschijnen in de loop van juni.

Frans Pollux over zijn podcast over een verdwenen Limburger

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie