Naar homepage
Cultuur & Media

#TrendingVandaag: een rechtszaak om een veganburger en de zangcarrière van een nieuwe tv-presentatrice

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. #TrendingVandaag: een rechtszaak om een veganburger en de zangcarrière van een nieuwe tv-presentatrice

Wat werd er geliked en geswiped en waar werd online veel over gesproken? Lammert de Bruin zet het voor je op een rijtje in Radio EenVandaag.

Wat zit er in mysterieuze Arnhemse kluis?

Al minstens 20 jaar en misschien wel dertig jaar zit hij dicht en niemand weet wat erin zit. De kluis in de Arnhemse Stadsvilla Sonsbeek. De huidige huurder van de stadsvilla heeft alle oud-eigenaren van het pand gesproken maar niemand heeft de sleutel of de code. En nog mysterieuzer: niemand weet wat erin zit. Geld, goud, of misschien wel kunstschatten of schilderijen, vertelt de huurder aan Omroep Gelderland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om de kluis open te krijgen heeft hij nu heuse kluiskrakers ingehuurd. Die kregen de kluis van het slot, maar de deur blijkt nu vastgeroest te zitten. De komende weken probeert de huurder de vastgeroeste deur alsnog te openen en dan weten we eindelijk wat er in de kluis zit.

Nieuwe RTL Nieuws presentatrice heeft bijzondere carrière achter de rug

De nieuwe RTL Nieuws presentatrice Anita Sara Nederlof heeft een bijzondere carrière achter de rug. En dan bedoelen we niet haar carrière bij RTV Utrecht waar ze jarenlang programma’s presenteert, maar haar zangcarrière. Giel Beelen en Jeroen Latijnhouwers lieten vanmorgen namelijk op de radio horen dat Anita Sara toen ze jong was bij Kinderen voor Kinderen heeft gezongen. En bepaald niet onverdienstelijk, ze mocht zelfs solo!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De presentatrice zal vanaf 2 januari een vast duo vormen met Antoin Peeters in de uitzendingen van RTL Nieuws van 19.30 uur. Ook zal ze de solo uitzendingen om 18.00 uur en 23.30 uur presenteren, waarschijnlijk niet zingend.

Rechtszaak vanwege ‘besmette’ veganburger bij hamburgerrestaurant

Een filiaal van hamburgerketen Burger King is voor de rechter gedaagd omdat ze de Veganburger op dezelfde grillplaat klaarmaken als de gewone vleesburgers. Een bezoeker van een filiaal in Atlanta zag tot zijn grote schrik dat zijn Vegan Impossible Whopper op dezelfde bakplaat werd klaargemaakt als de vleesburgers. Volgens hem worden de veganburgers daardoor besmet met vlees of vleselijke bijproducten, zoals vetresten.

Op hun website laat Burger King weten dat de burgers op verzoek kunnen worden warm gemaakt in de magnetron, als klanten niet willen dat ze op de bakplaat worden klaargemaakt. Maar toch voelt de klant uit Atlanta zich op het verkeerde been gezet. Hij is nu naar de rechter gestapt en wil niet alleen een schadevergoeding maar ook dat Burger King een aparte grillplaat voor de Veganburgers gaat gebruiken.

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie