Cultuur & Media
NOS

Ghislaine Plag nieuwe presentator NOS Sport

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ghislaine Plag nieuwe presentator NOS Sport

Presentatrice Ghislaine Plag wordt de nieuwe presentator van NOS Sport. Vanaf begin april begint de presentatrice bij verschillende radio- en televisieprogramma bij de NOS, waaronder NOS Sportjournaal en NOS Studio Sport en het NPO Radio 1-programma NOS Langs de Lijn.

Sport presenteren

De NOS was na het vertrek van presentator Herman van der Zandt op zoek naar een ervaren presentator. "De afgelopen jaren heb ik tijdens de Olympische Spelen RadiOlympia gepresenteerd op NPO Radio 1 en dat vond ik ontzettend leuk", vertelt Ghislaine Plag.

"Ik hou van de dynamiek en de intensiteit in de sport, maar ook de verhalen van de sporters. Het is vaak alles of niets, je weet nooit hoe uitzendingen verlopen en dat snelle schakelen en improviseren vind ik heerlijk. Ik heb enorm veel zin om meer sportuitzendingen te gaan maken, zeker iconische programma's als Langs de Lijn en Studio Sport."

Quote

Ghislaine brengt overal waar ze komt een positieve energie met zich mee

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NOS sport

Ghislaine Plag

"We zijn blij en trots dat Ghislaine bij ons komt werken", zegt Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NOS Sport. "Ghislaine brengt overal waar ze komt een positieve energie met zich mee. Bovendien is ze enorm goed in zich te verplaatsen in het publiek én in staat om onderwerpen voor iedereen helder en begrijpelijk te maken. We kijken dan ook enorm uit naar de samenwerking."

Plag nam eind 2023 afscheid van het NPO Radio 1-programma Spraakmakers (KRO-NCRV), na zes jaar als vaste presentator van de radiotalkshow. Ghislaine Plag presenteert al sinds 2006 verschillende tv- en radioprogramma's bij de NPO. Op televisie presenteerde ze de NCRV-programma's Rondom 10, Netwerk en Debat op 2.

Marconi Oeuvre Award

Op de radio was ze de afgelopen zes jaar de vaste presentator van het NPO Radio 1-programma Spraakmakers (KRO-NCRV), dat ze zelf mede ontwikkelde. Eerder presenteerde Plag onder meer Stand.nl en Casa Luna. Voor haar radiowerk ontving ze in januari van dit jaar de Marconi Oeuvre Award. De jury oordeelde dat Plag "als geen ander in staat om écht contact te hebben met die onmisbare luisteraar".

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie