Cultuur & Media
AVROTROS

Amerikakenner Raymond Mens: 'Trump staat er fantastisch voor in de peilingen'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Amerikakenner Raymond Mens: 'Trump staat er fantastisch voor in de peilingen'

In de podcast Spindoctors doet Raymond Mens, politicoloog en voormalig campagnestrateeg bij de VVD, een boekje open over de campagnestrategieën voor de verkiezingen. In VINK vertelt hij over zijn succesvolste spin: 'het vaasje', en over zijn fascinatie voor Amerika en de daaruit voortgevloeide podcast Amerika in 15 minuten.

#180 - Ecosofie - De Spindoctors - Amerika in 15 minuten - Waar is zuster Gabrielle? - VINK: De podcastgids van Nederland

Mens schuift samen met Marnix Kluiters van de podcast Ecosofie aan bij VINK. Hij bedacht voor de verkiezingen in 2019 'het vaasje': waarin Mark Rutte een open brief publiceerde in de krant en Nederland vergeleek met een breekbaar vaasje: "we moeten het allemaal vasthouden. Doe je dat niet, dan gaat het vaasje stuk", zo vertelt Mens in podcast De Spindoctors (EO), dat hij samen maakt met voormalig PvdA-adviseur Julia Wouters. Kluiters: "Ik moet bij een vaasje toch vooral aan bier drinken denken". Mens: "Zo'n biervaasje wil je ook niet laten vallen natuurlijk."

Gerelateerde podcast

De Spindoctors

De Spindoctors

'Amerika is the gift that keeps on giving'

In Mens' andere podcast, Amerika in 15 minuten, beantwoordt hij vragen van luisteraars over het wel en wee in de Amerikaanse politiek, of, zoals hij dat zelf noemt "the gift that keeps on giving. Want in dat land is altijd wel wat aan de hand."

Een veel ingestuurde luistervraag? "Hoe groot de kans is dat Trump terugkomt." En het antwoord? "Hij staat er fantastisch voor in de peilingen. Het is een gespreid bedje. Tegelijkertijd zie ik ook heel goed een scenario voor me waarbij mensen zeggen: ik wil wel een Trumpist, maar geen Trump aan de macht."

#180 - Ecosofie - De Spindoctors - Amerika in 15 minuten - Waar is zuster Gabrielle? - VINK: De podcastgids van Nederland

VINK

Ben je op zoek naar luistertips? Heb je alle afleveringen van de 'Deventer Mediazaak' en de 'Brand in het Landhuis' al gehoord en ben je op zoek naar nieuwe parels op podcastgebied? De redding is nabij. VINK is dé podcastgids van Nederland! NPO Radio 1-presentator Mischa Blok nodigt twee podcastmakers uit die een kijkje geven achter de schermen. Hoe maak je eigenlijk een podcast? Beide gasten tippen bovendien een serie waaraan zij helemaal verslingerd zijn, en ook Mischa komt met een aanbeveling.

Iedere vrijdagnacht om 01:00 uur op NPO Radio 1 en natuurlijk vind je VINK ook in alle podcast-apps! Of op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie