Cultuur & Media
NTR

Kunststof tipt: online voorstellingen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kunststof tipt: online voorstellingen

Wekelijks zijn er allerlei programma's, optredens en voorstellingen uit alle uithoeken van de culturele sector online te zien. Van kunst tot film en van muziek tot theater. Kunststof Maandag deelt een gids met tips van mooie en bijzondere programma's, zodat je niets hoeft te missen.

Agenda tips voor online voorstellingen

Theater Na de Dam - Diverse voorstellingen na de herdenking

Op 4 mei zijn er verspreid door het land de voorstellingen te zien van Theater Na de Dam, waaronder de Mauthausen Cyclus, waarin Niki Jacobs de Joodse cultuur viert met oude Jiddische liederen, live vanuit de Kleine Komedie om 21:00 uur.

5 mei - De nieuwe mens, NTR

De bevrijdingsfestivals: 300 artiesten in veertien verschillende steden. Helaas niet live te bezoeken, maar wel allemaal online te volgen. Een deel van de artiesten is die avond te zien in de TV special De nieuwe mens, vanaf 20:00 uur op NPO 2 Extra.

5 - 9 mei - India Dans festival, KORZO

De rijkdom van de Indiase cultuur in het India Dans Festival, dat live te volgen is via het online platform van Korzo theater in Den Haag.

7 mei Zwanensprong – Toneelregistratie

De Zwanensprong, naar de gelijknamige éénakter van Anton Tsjechov waarin twee jonge actrices het theater nieuw leven proberen in te blazen. De registratie van de voorstelling van Ko van den Bosch is te zien om 23:20 uur op NPO 3.

8 mei - Spinvis, De Doelen Rotterdam (laatste kaarten)

Spinvis toert door het land. Zo is hij bijvoorbeeld op 8 mei live te zien in De Doelen, Rotterdam, zowel om 15:00 uur als om 20:00 uur. Met later deze maand nog concerten in Nieuwegein, Groningen en Meppel.

9 mei - Eric Vaarzon Morel, Tivoli/Vredenburg

Eric Vaarzon Morel, live vanuitTivoli/Vredenbrug. De ongekroonde koning van de Nederlandse flamenco speelt samen met danseres Conchita Boon en de twee cajón spelers Dámoso Escauriaza en Elías Blanco. De stream begint op 9 mei om 16:00 uur.

Dido en Aeneas – registratie operafilm, Opera Ballet Vlaanderen

'Een barokopera met gitaarvuurwerk en een vleugje Monty Python', zo kopte de NRC. Dido en Aeneas van Opera Vlaanderen naar de beroemde opera van Purcell is nog tot en met 8 mei online te zien.

Kunststof Maandag wordt iedere maandag om 19:30 uur uitgezonden op NPO Radio 1 en op NPO 2 Extra.

Kunststof Maandag

Sinds 29 maart biedt Kunststof twaalf keer het podium aan artiesten voor wie presentaties, premières en plannen door corona niet door kunnen gaan. Elke week een andere hoofdgast, over dromen, ambities en samenwerking. Als het even kan, is er een liveoptreden of performance. Ter ere van de podiumkunsten, die veerkrachtig blijken als ze het zwaar te verduren hebben.

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie