Naar homepage
Cultuur & Media

Carolien Borgers liet haar lichaamshaar staan: 'Jeetje, solliciteer jij voor chimpansee?'

foto: Carolien Borgersfoto: Carolien Borgers
  1. Nieuwschevron right
  2. Carolien Borgers liet haar lichaamshaar staan: 'Jeetje, solliciteer jij voor chimpansee?'

Vrouwen en lichaamshaar. Presentatrice Carolien Borgers besloot haar scheermesje in de prullenbak te gooien en al haar lichaamshaar te laten staan. In de podcast Over Haar probeert Borgers er achter te komen waarom vrouwen zoveel moeite doen om van hun lichaamshaar af te komen. Ze vertelt in De Nieuws BV over deze zoektocht.

Wat voor relatie hebben vrouwen eigenlijk met hun eigen lichaamshaar? Dat vroeg programmamaakster en presentatrice Carolien Borgers zich af. Uit onderzoek blijkt zelfs dat vrouwen met veel lichaamshaar dezelfde reactie oproept bij mensen, als het zien van maden in vlees.

In totaal maakte Borgers zes afleveringen over het onderwerp, zelf zegt ze dat ze wel honderd afleveringen had kunnen maken. "Het staat symbool voor veel meer dan alleen 's ochtends onze oksels scheren."

Schaamte

Borgers scheert zich al sinds haar dertiende en tot haar vijfendertigste zag ze het als vanzelfsprekend. Totdat ze zich afvroeg waarom het zo vanzelfsprekend is om jezelf te scheren. Haar walging omzetten in liefde werd een reden om op onderzoek uit te gaan en met vrouwen te praten over het onderwerp.

"Het doel van de podcast is niet om je te overtuigen dat je niet meer je haar moet scheren, als een vrouw nadenkt over de opties met betrekking tot lichaamshaar is het laseren, scheren of waxen, maar de optie is nooit niet scheren", vertelt Borgers.

Quote

Ik heb me heel erg geschaamd en bekeken gevoeld

Carolien Borgers

Ondertussen heeft Borgers zich al een jaar niet meer geschoren. De eerste acht maanden vielen haar zwaar, "ik heb me heel erg geschaamd en bekeken gevoeld". Als voorbeeld vertelt Borgers dat ze in een kroeg zat en toen haar rok open viel zeiden twee vrouwen tegen haar, jeetje solliciteer jij voor chimpansee?

Naast vrouwen sprak Borgers ook met mannen over lichaamshaar. Mannen vroegen zich af waar schaamhaar zat en waar het groeide. "Ze hebben geen idee. De porno die ze kijken, daar komt het niet in voor en de meisjes met wie ze in bed liggen hebben het ook niet."

De podcast 'Over Haar' is te luisteren in je favoriete podcastapp.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie