Cultuur & Media

Herinneringen aan Elvis: 'Elvis was enorm gul, dat komt ook door zijn arme afkomst'

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Herinneringen aan Elvis: 'Elvis was enorm gul, dat komt ook door zijn arme afkomst'

In 1956, twee dagen na zijn 21ste verjaardag, scoorde Elvis Presley zijn allereerste nummer één hit met Heartbreak Hotel. Het begin van een muzikale revolutie. Nu, 65 jaar later, zijn de verhalen over 'The King' nog steeds springlevend. Journalist Godfried Nevels sprak diverse vrienden en bekenden van Elvis en vertelt in De Nieuws BV over zijn zoektocht naar verhalen over de zanger.

Jeugdvrienden, klasgenoten en diverse vriendinnetjes van Elvis Presley: Godfried Nevels zocht ze allemaal op. Nevels twijfelde in eerste instantie of hij een boek 'Op zoek naar Elvis' moest schrijven over de zanger, maar besloot het toch te doen. "De laatste jaren zijn veel vrienden van Elvis overleden en daardoor zijn verhalen ook voor altijd verloren gegaan."

De laatste dagen van Elvis

Elvis overleed op 42-jarige leeftijd, in 1977, zijn verloofde Ginger Alden vond hem in de badkamer. Nevels wilde haar dolgraag spreken, maar dat was niet makkelijk. "Ik heb een hele lange mail geschreven met mijn achtergrond en waarom ik dit wilde doen. Toen stemde ze in met een interview via e-mail, niet ideaal, maar beter dan niets." Elvis zat de laatste dagen van zijn leven goed in zijn vel, vertelt Alden aan Nevels. Een ander verhaal dan in het algemeen wordt gedacht, zo zou Elvis juist aan zware medicijnen zitten en helemaal niet zo gelukkig zijn. "Zij omschrijft hem een stuk positiever. Hij zou eigenlijk de dag na zijn dood gaan touren."

Een gulle gever

Zanger en Elvis-fan George Baker deelt ook zijn herinnering aan Elvis in het boek. In 1957 hoorde Baker de muziek van Elvis voor het eerst, en hij omschrijft het als een openbaring. "Voor mij was het een revolutie." Het nummer One Night Only van Elvis was een van de eerste nummer die Baker speelde en hij speelt 'm nog steeds regelmatig. "Hij was een unieke zanger, niemand zong zoals Elvis Presley en nog steeds niet eigenlijk", zegt Baker.

Het charisma van Elvis is uniek en daarom inspireert hij hedendaagse artiesten, denkt Nevels. Tijdens het schrijven van het boek ontdekte Nevels ook nieuwe kanten van Elvis, zo is de zanger erg gul. "Hij heeft heel veel cadeaus en spullen gegeven aan mensen om hem heen. Hij gaf auto's, juwelen en huizen weg. Dat heeft ook te maken met zijn arme afkomst, hij weet hoe het is om niks te hebben."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie