Cultuur & Media
KRO-NCRV

RTL Late Night stopt: 'Absoluut een abrupt einde'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. RTL Late Night stopt: 'Absoluut een abrupt einde'

RTL trekt de stekker uit de dagelijkse talkshow RTL Late Night. Vanavond is de laatste uitzending op televisie. Opmerkelijk, vindt journalist Barbara Barend. "Daar is een gesprek gevoerd. Je zegt niet op vrijdag tegen Twan: maandag is je laatste uitzending. Dat lijkt me raar", zegt ze in Spraakmakers.

Na zes maanden valt het doek voor RTL Late Night. Het programma kampte al tijden met lage kijkcijfers. "Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken", laat Twan Huys in een reactie weten. De oud-Nieuwsuur presentator nam in september vorig jaar het stokje van Humberto Tan over.

Ander vak

Leonard Ornstein, politiek redacteur van Buitenhof, zegt "niet verrast" te zijn over het besluit. "Het is een commerciële zender en dan moet je hoge kijkcijfers scoren. Dat lukte niet", zegt Ornstein. "Twan is met nadruk een ontzettend goede journalist, maar dit is een ander vak. Hier moet je ook interesse hebben in zangeresjes waarvan je het misschien helemaal niet leuk vindt om ze in je programma te hebben."

Quote

Ik denk dat Beau klaarstaat

Barbara Barend

Barbara Barend sluit zich hierbij aan. "Op een gegeven moment ging hij ook geforceerd Patty Brard erbij halen en dat past eigenlijk helemaal niet bij hem."

Opvolger

Mocht RTL de talkshow nieuw leven in willen blazen, ziet Barend in Beau van Erven Dorens een geschikte opvolger. "Toen hij Humberto Tan verving heeft hij laten zien dat hij dit kan en ik denk dat hij klaarstaat." Barend vond het zelfs "best een verrassing" toen bleek dat niet Beau, maar Twan destijds het stokje van Humberto Tan overnam. "Ik denk dat hij er stiekem van uitging dat hij het werd."

Ster advertentie
Ster advertentie