Cultuur & Media
KRO-NCRV

Maaike Ouboter ('Dat ik je mis') gaat theater in: 'Gaat over hoe mooi het leven is'

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Maaike Ouboter ('Dat ik je mis') gaat theater in: 'Gaat over hoe mooi het leven is'

Tien jaar na haar succes in De beste singer-songwriter van Nederland gaan Maaike Ouboter en Eric Corton, destijds jurylid, samen het theater in. "Het gaat over hoe mooi het leven is en dat we het ook allemaal niet weten", zegt ze bij Spraakmakers, voorafgaand aan haar live optreden in de studio.

Het idee van de voorstelling kwam van Ouboter. "Eigenlijk omdat ik zin had om het theater in te gaan. Ik vind het een hele fijne plek." Bovendien heeft ze bij Corton een "heel fijn, veilig gevoel", is hij muzikant én kan hij "als geen ander" in gesprek gaan met mensen.

Ze kende de veelzijdige presentator en muzikant als jurylid van het tv-programma. Zij zong het nummer Dat ik je mis, en ze raakte niet alleen de juryleden, ze raakte heel Nederland. Volgens Corton zit de kracht van het lied er in dat ze het met een zekere afstand zingt. Dat erkent Ouboter. Ze heeft dan wel haar ouders verloren, het lied gaat echt over de emotie missen, benadrukt ze.

Hoe mooi zou het zijn

De twee hadden meteen een klik. Corton: "Er kwamen allerlei mensen op haar af met plannen en daar zaten ook mensen tussen waarvan ik dacht..." Ouboter vult aan: "Jij zei gelijk: niet luisteren naar wat iedereen zegt, maar rustig de tijd nemen om te ontdekken wat wil ik eigenlijk." Corton: "Je moet een repertoire bouwen, en dat doe je niet door je te laten beïnvloeden door allerlei mensen."

Ze bleven zijdelings contact houden, dronken wel eens koffie. En toen, tien jaar na dato, vroeg Ouboter om samen het theater in te gaan. "Ik dacht: hoe mooi zou het zijn als we op het podium samen over thema's van mijn nummers kunnen praten."

Toevoeging

Corton merkte al gauw dat mensen erg geraakt werden door de thema's die Ouboter in haar muziek aansnijdt, en wilde hierover graag in gesprek gaan. "Ik heb de goeie hoop dat we er een mooi driegesprek van kunnen maken. In eerste instantie tussen ons tweeën, maar ook dat mensen in de zaal nog toevoeging kunnen geven."

Het wordt zeker geen zware avond, benadrukken de twee. "Het zal veel gaan over emotionele thema's", zegt Corton. "Maar ook over de schoonheid dat je iets voelt in je leven en dat dat je een rijker mens maakt." Ouboter: "Het gaat ook over hoe mooi het leven is en dat we het ook allemaal niet weten."

Luister live naar het optreden van Maaike Ouboter en Eric Corton

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie