Cultuur & Media
PowNed

Vincent Bijlo: 'Dit is beste wat PowNed ooit op radio maakte'

foto: Foto: NPO Radio 1foto: Foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Vincent Bijlo: 'Dit is beste wat PowNed ooit op radio maakte'

Vijf bekende en minder bekende vrouwen praten over actuele onderwerpen. Dat is de insteek van Goed Ingelichte Kring, een serie van PowNed op NPO Radio 1. Chazia Mourali heeft de leiding van het panelgesprek waarin leden hun analyses en reflecties delen met de luisteraar.

Radio-recensent Vincent Bijlo is in het Algemeen Dagblad lyrisch over de afleveringen van dit weekend, met Laetitia Griffith, Annemiek Nijhof, Kirsten Huibregtsen, Mary-Jo de Leeuw, Lea Bouwmeester en Queeny Rajkowski.

Nieuwe inzichten

Bijlo: "Ze zijn niet prominent omdat ze vaak in talkshows zitten, gelukkig niet, ze zijn experts op hun vakgebied. (...) Er ontstond een mooi en interessant gesprek met voor mij nieuwe inzichten. Dat heb ik zelden in paneldiscussies. Het is denk ik het beste wat PowNed ooit op de radio heeft gemaakt."

Chazia Mourali begon Goed Ingelichte Kring met de eerste zin uit de roman A Tale of Two Cities van Charles Dickens: "Het was de beste der tijden, het was de slechtste der tijden, het was de eeuw van wijsheid, het was de eeuw van dwaasheid, het was het tijdvak van geloof, het was het tijdvak van ongeloof, het was het jaargetijde van het licht, het was het jaargetijde van duisternis, het was de lente van de hoop, het was de winter van de wanhoop."

Beluister hier het volledige gesprek van zaterdag en zondag:

Panelgesprek onder leiding van Chazia Mourali

Zaterdag 12 januari om 19.00 uur en zondag 13 januari om 18.00 uur zijn er nieuwe afleveringen van Goed Ingelichte Kring.

Ster advertentie
Ster advertentie