Buitenland
VPRO

Deze Russische student klom dagelijks een boom in voor zijn Zoom colleges

foto: Alexei Dudoladovfoto: Alexei Dudoladov
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Russische student klom dagelijks een boom in voor zijn Zoom colleges

Online onderwijs levert overal ongemakken op, maar als je elke keer in een acht meter hoge boom voor je huis moet klimmen om te kunnen verbinden met Zoom is het toch wel écht heel vervelend. Het overkwam de 22-jarige student Alexei Dudoladov uit het piepkleine dorpje Stankevichi in Siberië.

"Ik had altijd al problemen met het internet hier", vertelt Alexei. "Buiten lukte het soms toch om verbinding te maken. Toen ben ik gewoon een keer in die boom geklommen en dat ging gelijk een stuk beter."

Zoomen met de wereld: internet in Siberië

Maar met de inzettende winter bleek Zoomen vanuit een Siberische boomtop toch niet dé oplossing voor Alexei. "Het ging niet goed met studeren en ik dacht: als ik nu niks doe, ga ik het echt niet halen. Ik vertelde mijn docenten over mijn verbindingsproblemen, maar ik kreeg geen begrip van ze. En mijn medestudenten dachten zelfs dat het een smoesje was om onder schoolwerk uit te komen! Toen heb ik een keer een video gemaakt van mijzelf in de boom, en die ging meteen viral op Instagram."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Die video leverde het piepkleine Stankevichi zowaar een eigen internettoren op. "Mijn video bereikte via Instagram de gouverneur en die heeft toen een toren laten plaatsen in het dorp. Die staat nu, en de verbinding is goed", vertelt de student. Maar hoe reageerden zijn dorpsgenoten op het goede nieuws? Alexei vertelt er zelf over in VPRO-programma Bureau Buitenland.

foto: Alexei Dudoladov

De nieuwe internet toren in Stankevichi

In VPRO's Bureau Buitenland zijn dagelijks tussen 19.00 en 19.30 uur diverse, diepgravende en verrassende geluiden over en uit het buitenland. Luister hier alle afleveringen.

Ster advertentie
Ster advertentie