Naar homepage
Buitenland

Geweld in Israëlische steden laait weer op
NOS

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Geweld in Israëlische steden laait weer op

Opnieuw zijn er felle confrontaties tussen Palestijnen en Joodse Israëliërs in verschillende Israëlische steden geweest. Correspondent Ankie Rechess vertelt meer.

Een van de ernstigste incidenten deed zich voor in Bat Yam, een buitenwijk van tel Aviv. Daar werd een Palestijnse chauffeur uit zijn auto gesleurd en zwaar mishandeld door een groep mannen. Volgens het internationale persbureau AP ging het om Joodse nationalisten. De gewonde chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht.

Ook in de stad Lod, waar Joden en Palestijnen sinds drie dagen met elkaar op de vuist gaan, liep het, ondanks de avondklok, de afgekondigde noodtoestand en de massaal aanwezige politie, weer uit op rellen. Volgens de Israëlische krant Ha'aretz zijn zeker 30 mensen gearresteerd.

Raketten afgevuurd

Militanten blijven vanuit Gaza raketten afvuren op doelen in Israël. Volgens het Israëlische leger heeft Hamas in drie dagen tijd 1500 projectielen afgevuurd. De meeste worden onschadelijk gemaakt door de Israëlische luchtafweer.

In een uur tijd werden drie keer raketten op tel Aviv afgevuurd, meldt Ha'aretz. In een buitenwijk van de stad werd een huis getroffen. Er vielen vijf lichtgewonden.

Het Israëlische leger meldde vannacht strategische doelen van Hamas te hebben aangevallen en ook een aantal militanten te hebben uitgeschakeld.

Woensdag voerde Israël ook luchtaanvallen uit op Gaza. Onder andere een gebouw van 14 verdiepingen werd met de grond gelijk gemaakt. Volgens Hamas is een van zijn commandanten gedood. Volgens het Israëlische leger zijn veel meer Hamas-commandanten uitgeschakeld.

Volgens de minister van Volksgezondheid van Gaza zijn sinds het begin van de Israëlische luchtaanvallen in totaal zeker 65 mensen gedood, onder wie 16 kinderen. In Israël zijn zeker zeven mensen omgekomen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie